Policija
Alo/ Masanori Jošida
Policija

Alo/ Masanori Jošida

Policija, Foto: Alo/ Masanori Jošida

Dečak N.M. (12), koji je u ponedeljak uveče pucao sebi u usta očevim pištoljem, danas će u 13 sati biti sahranjen na lokalnom groblju u selu Negosavlje kod Medveđe. Na poslednji ispraćaj doći će celo selo i svi koji su roditelje i malenog dečaka poznavali.

- Ne pamtimo da se takvo samoubistvo ovde ikada desilo! Nikad nije bilo da jedno dete tako sebi oduzme život. Celo selo zavijeno je u crno - priča Dragi Filipović, predsednik mesne zajednice Medveđa.

Pročitajte još:

Da li će pop držati opelo, s obzirom na to da je u pitanju samoubistvo, Filipović nije znao da kaže, ali pretpostavlja da hoće, jer je reč o jednom detetu.

Dečakovi roditelji psihički su, dodaje Filipović, jako loše i ne mogu da poveruju da se ovakva tragedija zasita dogodila.

- Majka je u sedmom mesecu trudnoće. Lekari su cele noći bili uz nju jer se plaše da ne ostane i bez još nerođene bebe. Policija je isto dežurala kod njihove kuće u strahu da otac možda ne naudi sebi. Užas, užas kakva je targedija zadesila porodicu - kaže predsednik mesne zajednice.

Preporučujemo još:

Podsetimo, dečak je u oproštajnom pismu naveo da se ubio zbog loših ocena na prvom polugodištu šestog razreda. Kako se saznaje, dečak je bio sam u kući, kada je obio orman u kojem otac drži pištolj za koji je imao dozvolu.

Majka pala u dvorištu i zapomagala

Oni navode da se dečak sa ocem i majkom i mlađom sestrom nedavno doselio iz susednog sela gde su kupili imanje. Majka je sa svojima izbegla iz Hrvatske i nastanila se u Srbiji gde je i upoznala dečakovog oca.

- Mnogo su fina porodica. Svi smo iznenađeni šta se desilo. Dečak je baš dan pre bio na igralištu u selu. Video sam ga. To je mirno, dobro, pametno dete. Pa, gde zbog ocena da se ubiješ?! - ne može da se načudi jedan od komšija.