Vršnjačko nasilje u Zemunu
Youtube printscreen
Vršnjačko nasilje u Zemunu

Youtube printscreen

Vršnjačko nasilje u Zemunu, Foto: Youtube printscreen

Ovog puta fizičko zlostavljanje navodno dolazi iz prostorije osnovne škole "Petar Kočić" u Zemunu, a na Jutjubu se mogu pronaći nekoliko kanala na kojim su deljeni snimci brutalnog nasilja.

Pročitajte još:

Na snimku se prvo čuju psovke, a potom počinje tuča. Dečak je oboren na pod i dok ga njegov vršnjak udara, viče i zapomaže: "nemoj".

U jednom trenutku dete koje maltretira svog, verovatno, drugara, nasilnički ga hvata za vrat.

U komentarima koji su bili ispod videa na Jutjub kanalu korisnika koji je bio upisan kao - Crazy Events - moglo se pročitati kako se "samo šale i igraju", a naziv videa je bio - crazy fight in school. Međutim, ono što se vidi na snimku nimalo ne izgleda kao šala. Ovo je nasilje.

Jedan korisnik pod imenom Rastko je napisao u komentaru "jadan Uroš", na osnovu čega se može zaključiti da se mali broj dece koji je gledao i komentarisao snimak poznaje, jer su iz iste škole ili odeljenja.

Drugima je bilo smešno to što vide, pa su pominjali i "neke šipke".

Dečak koji je završio na pločicama toaleta, udarce je, sudeći po snimci, trpeo i na podu učionice sateran u ćošak. Nasilni dečak u jednom trenutku uzima stolicu i blago zamahuje njom, kao da će onog koji leži na podu udariti.

Scene su takve da ih je jezivo gledati.

Naravno, ostali dečaci su bili oko njega i samo gledali, smejući se. A žrtva je ostala na podu, tužnog pogleda.

Svi snimci su ubrzo izbrisani sa Jutjub naloga Crazy Events na kom su bili komentari poznanika dečaka sa snimka.

Potom smo pozvali ovu školu kako bi nam rekli da li oni znaju bilo šta o strašnim snimcima, ali nismo dobili nikakav konkretan odgovor.

- Direktor je trenutno u gradu, a ja ne bih baš da dajem izjave bez njega - bila je kratka sekretarka škole.

Okrenuli smo i broj telefona psihološko-pedagoške službe ove škole, međutim, njima nije dozvoljeno davanje bilo kakve izjave.

 

Komentari (7)

ja

10.01.2019 14:04

ovo je strasno u sta se ova deca pretvaraju mada nije ni cudo u Rekovackoj osnovnoj skoli su i nastavnici nasilni i sta onda ocekivati od dece

otok

10.01.2019 14:17

Izgleda da ovde treba neki goli otok....

slavica

10.01.2019 15:07

Neka me osudjuje ko hoce,ali batina je iz raja izasla pa neka zakon i dalje stiti decu da roditelji nesmeju vaspitati dete.Drzava ne brine da nasa deca ne budu gladna i da se mogu skolovati i leciti,ali zato brinu da se deca nasmeju udariti.Nisam za nasilje,ali nekoj deci se nemoze drugacije dokazati.

Jelena

10.01.2019 15:07

Ovom malom monstrumu suditi kao odraslom! Kazniti njegove roditelje, djake koji nisu ništa preduzeli i razrednog koji evidentno nema dodirnih tačaka sa svojim razredom! Pedagozi, direktor, svi su odgovorni! Ovo je toliko užasno da bi javni tužac morao da reaguje.

srki

10.01.2019 17:57

kod nas u Bijeljini su to rjesili tako sto pokusavaju da zabrane mibilne uredjaj valjda lakse reci da nije istina. i sta sad bi sa kamerama? policajcem u skoli ?

Jasmina

11.01.2019 05:43

Najveća kazna po novom zakonu koju mogu da dobiju je: Uređivanje školskog panoa do 3 meseca, 45 minuta dnevno ! Retkost u črmu se slažu prosv. radnici, roditelji i deca jeste da su ovom zakonu nadenuli isto ime i zovu ga, glupi zakon !

Robert

13.01.2019 10:42

Cela zemlja sto se muskaraca tice je 90 posto nasilna. Politicari zele da imaju nasilnike jer ih je lako glupe nagovoriti i nahuskati na rat. Nije to slucajnost. Sve dok vlada proruska placena elita u srbiji, bice ovako i gore. Sve dok se narod ne digne i unisti prorusku pljackasku bandu, bice ovako. U eu imaju od 1 razreda ustanove za decu zatvorenog, ili otvorenog tipa, i mala je verovatnoca da se deca ne dovedu u red. Samo deca od 5 posto elite u srbiji imaju sve.