Đorđe Vdović
Facebook
Đorđe Vdović

Facebook

Đorđe Vdović, Foto: Facebook

Brat od strica tragično nastradalog Đorđa Vdovića, bio je legendarni bubnjar Ivan Vdović Vd, princ jugoslovenskog andergraunda. Muzičar koji je umro u svojoj 31. godini, u septembru 1992. godine, bio je navodno i prva zvanično registrovana osoba obolela od AIDS-a u Jugoslaviji.

Pročitajte još:

I dok ga mnogi pamte kao bubnjara grupe "Katarina II", ali i benda "Limunovo drvo" iz koje je nastala kultna grupa "Šarlo akrobata" sa nezaboravnom trojkom: Milan Mladenović, Dušan Kojić Koja i Vd. Godine 1985. pozitivno je testiran na HIV.

- Te 1985. godine Ivica je otišao da se testira na neku čudnu bolest koja se pojavila u Beogradu. Vratio se i celom gradu je rekao da je zaražen AIDS-om - prisećala se tada glumica Sonja Savić, njegova bliska prijateljica.

Preporučujemo još:

"JESTE DOŠLI DA ME UBIJETE?" Policija objavila detalje hapšenja Čabe Dera, kada ih je video prvo se odsekao, a onda je počeo DA SE SMEJE! (VIDEO)

Mnogi i danas tvrde da je Vd bio jedan od najboljih bubnjara koje je Jugoslavija imala. Bio je najintrigantnija ličnost tadašnje muzičke scene.