Poplava
Tanjug
Poplava

Tanjug

Poplava, Foto: Tanjug

Potraga za meštaninom V. C. (60) iz Selišta kod Trstenika, koji je nestao sinoć, privremeno je obustavljena, a posle 13,5 sati pretrage lociran je traktor na kome je nesrećni čovek krenuo da obiđe njivu.

Mesto na kome je nađen traktor je pristupačno samo bageru, što je generalno otežalo potragu. U međuvremenu, stigli su ronioci odreda Žandarmerije, koji su se uključili u potragu.

Noa Pothoven

Facebook

Potraga za nestali meštaninom traje od sinoć od 23 časa. Pripadnici MUP i brojni dobrovoljci od ranih jutarnjih sati počeli su da pretražuju priobalje Zapadne Morave, u čujem se pravcu nesrećni čovek uputio. Sa namerom da obiđe imanje, zbog poplava sa kojim se već tri dana bori ceo kraj, V. C. je krenuo na traktoru, ali mu se trag izgubio u ataru naseljenog mesta Selište. Nestao je i traktor kojim se uputio.

Meštani Selišta su u šoku. Nestalog komšiju znaju kao otresitog, vrednog i dobrog čoveka. Niko nije mogao da pretpostavi tragediju u najavi.

Pročitajte još:

- Oko sedam sati bili smo muž i ja na obali Morave, kad smo čuli da neko doziva, kao jauk. Kažem ja neko viče. Prvo mi se činilo da se čuje od lovačkog doma. U blizini ima vir. Muž i ja smo bili sa druge strane Morave, zvuk je dolazio od preko puta, sa druge strane obale, iza vrbaka, od koga ništa ne može da se vidi. Čulo se dva, tri puta, pa se utišalo. Kolika je Morava velika, nadošla, ja nisam smela da priđem blizu - ispručala je Zorica Dunjić.

KBC

Tanjug/ Sava Radovanović

Veći deo Selišta je praktično pod vodom i mnogi strahuju od najgoreg scenarija. U ovom mestu kod Trstenika zbog bujanja Riljačke reke direktno je bilo ugroženo 80 kuća još u ponedeljak u ranim jutarnjim satima. Situacija se juče pogoršala, jer je reka do te mere nadošla da je dostigla nivo mosta. Borba sa vodenom stihijom još traje, iako se voda povlači.