Njeni roditelji su pred sudom, a za ovaj zločin ih čeka sramna kazna! Šta vi mislite, da li je kazna dovoljno visoka? (ANKETA)

Telegraf.rs/Alo.rs/M.Č. | vesti 2019-06-07 13:06:45 2019-06-07 13:06:45

Smrt od gladi tromesečne devojčice Maše bila je vest koja je krajem februara prošle godine potresla Srbiju. Sada je Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru zatražilo da se roditeljima Maše, vanbračnim supružnicima Darku Đorđeviću (34) i Milice Janković (29) iz Knjaževca, izrekne kazna od po 1,5 godine zatvora.

MUP

Ovaj nevenčani bračni par ima još dvoje maloletne dece koja su, nakon tragične smrti Maše, oduzeti od roditelja i smešteni u hraniteljske porodice.

 

- Sve dok nije završena obdukcija smatralo se da je beba preminula od hladnoće. Međutim, obdukcija je pokazala da je malena Maša preminula od gladi. Mi smo Osnovnom sudu u Knjaževcu podneli optužni predlog kojim se Đorđeviću i Jankovićevoj na teret stavlja kršenje porodičnih obaveza u saizvršilaštvu –izjavio je Slaviša Dimitrijević, javni tužilac Osnovnog tužilaštva u Zaječaru.

 

 

Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru, zbog sumnje da su propustili nadzor nad tom porodicom, vodi i dokazni postupak protiv odgovornih lica u Zdravstvenom centru Knjaževac. Naime, postoji mogućnost da su odgovorni medicinski radnici imali propuste u nadzor nad tom porodicom.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Expand player
Pogledajte više