Ostružnica
E-STOCK/Mirko Rodić
Ostružnica

E-STOCK/Mirko Rodić

Ostružnica, Foto: E-STOCK/Mirko Rodić

Istraga treba da utvrdi da li je reč o nesrećnom slučaju ili o samoubistvu. Članovi njegove porodice ne veruju da je digao ruku na sebe, navodeći da je voleo sebe i život. Kod Jerotijevića su pronađeni novčanik sa službenom legitimacijom, dva para naočara i sat, koji je stao u 14 sati. Poslednji put je viđen živ u nedelju u 12 sati, kada se sa drugovima našao ispred lokalne prodavnice. Njegov brat Živan, koga smo juče zatekli ispred porodične kuće, kaže da je nestanak prijavio u ponedeljak.

Pročitajte još:

 

- Ništa mi nije jasno i još ne znam šta se dogodilo sa Stevanom. Poslednji put sam ga video u nedelju. Rekao mi je da ide do centra da se vidi sa prijateljima i da će doći na ručak. Saznao sam da se sa društvom rastao oko podneva i od tada mu se gubi svaki trag. Bio sam zabrinut kada se nije pojavio, jer to ne liči na njega. U ponedeljak su ga zvali sa posla i rekli da mora hitno da dođe da potpiše neki dokument. Posle tog poziva smo prijavili Stevanov nestanak - u dahu priča Živan.

Ostružnica

E-STOCK/Mirko Rodić

Ostružnica, Foto: E-STOCK/Mirko Rodić

Prema njegovim rečima, za tragediju su saznali u sredu oko 21.30, kada su im inspektori saopštili da je pronađen mrtav.

- Rekli su mi da je njegovo telo isplivalo pored nekog splava. Nije mi jasno šta je tražio na Savi? Nikada se nije spuštao na reku, čak je izbegavao da joj prilazi! Živeo je sam na spratu iznad mene, nije imao porodicu. O njemu su brinuli moji ukućani. Mnogo je voleo sebe i život. Voleo je da popije, ali nikada nije pravio probleme, uvek je bio dobro raspoložen. On se čak i lečio od alkoholizma, jer mu to nije trebalo pod stare dane. Kažem da je voleo život i sebe, jer je za svaku sitnicu odlazio kod lekara. Zimus je bio nešto bolestan, noge su ga izdavale i mnogo se obradovao kada se oporavio i vratio na posao - rekao je Živan.

Pročitajte i ovo:

 

Prema rečima Živanove supruge, Stevan je bio posvećen poslu.

- Često su ga zvali zbog te kibernetike. Dok nije počeo da pije, bio im je mnogo bitan. Znam da je pričao da jedva čeka penziju. Čuli smo da se priča da se Stevan ubio, ali u to sumnjam, jer je mnogo voleo sebe! Imao je svoj mir i o njemu smo svi brinuli. Uvek smo bili uz njega kad nas je za svaku sitnicu zvao da ga vodimo kod lekara. Zbog toga mi svašta prolazi kroz glavu, da ga je možda neko odveo na Savu, da se sapleo ili je u pitanju nešto drugo - kaže Stevanova snaja.

Istraga treba da rasvetli da li je inženjer slučajno pao u Savu ili je eventualno gurnut.

Krv na analizi

Prema nalazima obdukcije, na telu Stevana Jerotijevića nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazivali na to da je gurnut u reku.

- Kao datum i vreme smrti navode se 3. april, oko 14 sati, kada je prestao da mu radi ručni sat. Krv je poslata na analizu da bi se utvrdilo da je tog dana pio alkohol, a rezultati se tek očekuju - navodi naš izvor.