Monika Karimanović
Alo/Printscreen
Monika Karimanović

Alo.rs

Monika Karimanović, Foto: Alo.rs

 

Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova završili su sastanak na kome su utvrdili opeartivne planove za rad tokom noći. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović apelovao je večeras na sve koji imaju bilo kakvu informaciju u vezi sa nestankom Monike Karimanović (12) da se jave nadležnima i pomognu da se devojčica pronađe.

"Sedmi je dan, strahujemo za njenu iscrpljenost, nemoćnost, za njenu nevinost... Ona je osećajna, mirna, povučena. I za odraslog čoveka je teško ovako nešto, njoj je još teže, još gore. Samo Bog dragi da joj da snagu da izdrži, da nam se vrati živa i zdrava."

17.06 Završena je pretraga Glogovca. U njemu nije pronađeno ništa od novih tragova koji bi ukazali gde se nalaze Jovanović i Monika. Velike policijske snage su oko 15 časova ušle u selo Glogovac i započele potragu. Policija je ulazila u sve napuštene objekte i prazne kuće.

15.56 Izvori Alo.rs iz MUP-a demantovali su navode Knjaževačkih vesti da je došlo do bilo kakve pucnjave i da je Malčanski berberin ranjen. 

15.34 Pojedini izvori javili su da je došlo do pucnjave u brdima iznad Knjaževca, kao i da je Malčanski berberin ranjen.

13.33 OGLASIO SE OTAC NESTALE DEVOJČICE

"Što više vremena prolazi sve više strahujemo... Ne mogu ništa više da kažem, nisam u situaciji, ne osećam se dobro."

13.03 Naš izvor, M.P za Alo.rs otkriva da je na terenu pored pripadnika policije i ekipa lovaca koju su pozvani kako bi pomogli u akciji spašavanja Monike Karimanović, ali i strašan detalj, da se otmičaru i devojčici danas definitvno gubi svaki trag.

12.30 Policija je sada upala u jednu kuću koja se nalazi u selu Podvis. Vlasnici kuće kažu da u toj kući ne žive, a pronađene su razbacane stvari svuda! Policajci su se preko merdevina popeli na sprat kuće i kroz prozor videli da su stvari razbacane unutra.

11.30 N.S. (28) koju je Ninoslav Jovanović silovao 2005. godine duboko je uznemirena poslednjim događajima oko otmice Monike Karimanović.

On je pre oko mesec dana došao u frizerski salon u Malči i tražio da otkupi kosu.

10.10 Majka uplakana: "Dosta si je mučio"

Majka nestale Monike, Aleksandra Karimanović, danas se u programu uživo obratila Ninoslavu Jovanoviću rečima: "Ako taj čovek ima dušu, da kaže dosta sam je mučio, dosta sam te maltretirao... Želim da shvati da je dete nemoćno, neka on beži, nek radi šta hoće..." - rekla je uplakana žena.

Aleksandra Karimanović

Printscreen

Aleksandra Karimanović, Foto: Printscreen

09.40 Pregledano 49 kilometara nepristupačnog terena

Kako se nezvanično saznaje, pripadnici niškog odreda Žandarmerije su tokom jučerašnjeg dana i noćas pregledali oko 40 kilometara izuzetno teškog i nepristupačnog terena u brdima oko sela Orešac. Oni su prepešačili i 12 kilometara duž pruge koju je osumnjičeni Jovanović prešao i uz koju su ga navodno videli kako ide sa Monikom (12) iz Niša. On je tu prugu koristio i u vršenju prethodnih krivičnih dela.

09.38 Povećan broj policije

U potragu za Ninoslavom Jovanovićem, poznatijim kao "Malčanski berberin", otmičarem i silovateljem i dvanaestogodišnjom Monikom uključeno je ovoga jutra još 100 žandarmerije i granične policije.

Na terenu je u ovom trenutku više od 300 pipadnika policije, koji pretražuju sela Podvis i Rogošte, na teritoriji opštine Knjaževac.

08.00 Iščekivanje

Policija potragom obuhvata i Rgošte, još jedno selo u opštini Knjaževac.

Niš, policija,

Alo!/S.I.

Niš, policija, , Foto: Alo!/S.I.

07.30 Potera proširena

Potera proširena i na selo Podvis.

07.00 Opsežna potraga

Policija je opsežnu potragu za dvanaestogodišnjakinjom nastavila i tokom noći, a potraga je najviše bila skoncentrisana u Orešcu i okolnim selima. Policija je potragu nastavila sa psima tragačima i termovizijskim kamerama kako bi mogli bolje da vide noću.

Šest punih dana traje intenzivna potraga za dvanaestogodišnjom Monikom Karimanović koja je nestala 20. decembra, rano ujutru, na putu do osnovne škole. Potraga se juče intenzivirala kada su svi tragovi počeli da ukazuju da sa nestankom devojčice veze ima ozloglašeni višestruki silovatelj Ninoslav Jovanović iz Malče, poznatiji kao "Malčanski berberin", a koji je u martu ove godine ponovo izašao sa robije.

Ninoslav Jovanović

Foto: Facebook

Ninoslav Jovanović, Foto: Foto: Facebook

Prema poslednjim informacijama koje su stigle kasno sinoć osumnjičeni Ninoslav Jovanović se krije u selu pored Orešca.

Policija je opsežnu potragu za dvanaestogodišnjakinjom nastavila i tokom noći, a potraga je najviše bila skoncentrisana u Orešcu i okolnim selima. Policija je potragu nastavila sa psima tragačima i termovizijskim kamerama kako bi mogli bolje da vide noću. Direktor policije Vladimir Rebić sinoć je posetio selo Orešac, u kom su pronađeni poslednji tragovi koji vode do devojčice i Jovanovića, i rekao da je potraga za Monikom apsolutni prioritet MUP-a od trenutka njenog nestanka i da su svi resursi stavljeni na raspolaganje.

U potragu za devojčicom angažovane su i helikopterske jedinice, kao i 220 policajaca i pripadnika Žandarmerije.

Dvanaestogodišnja Monika Karimanović nestala je 20. decembra u 7.28 minuta, tačno 8 minuta nakon što je izašla iz svoje porodične kuće u Suvom Dolu i krenula ka selu Donji Brod u školu. Kao i svakog dana Monika je u školu išla sama, istim putem. O tome je ostala da posvedoči i devojčicina učiteljica iz škole koja je ispričala policiji i za "Blic" da je Moniku videla tog jutra na putu kojim uvek ide. O tome su ostali da svedoče i snimci sa sigurnosnih kamera jednog objekta koji se nalazi na oko 500 metara od devojčicine kuće. Na snimku se iza devojčice video i jedan sumnjiv automobil...

Devojčica je prošla dalje ulicom, i kako se pretpostavlja na delu ulice dužine oko 100 metara, gde nema kamera, sa jedne strane su visoke ograde, a sa druge njive, devojčica je oteta. Sledeće sigurnosne kamere nalaze se na ulazu u selo Donji Brod i one bi morale snimiti devojčicu da je tuda prošla, ali nje na tim snimcima nema... Zbog svega toga smatra se da je devojčicu neko oteo i dalje odvezao automobilom.

Nakon četiri dana opsežne potrage, apela za pomoć njene porodice i mnogobrojnih lažnih dojava, u šiblju kod malčanske raskrsnice pronađen je Monikin ranac. Međutim, to nije bilo sve...

Monikin ranac pronađen je u šipražju u kom je bilo napravljeno pravo malo sklonište. U njemu je bilo jasnih tragova da je tu neko proveo makar jednu noć. U vešto napravljenom skrovištu u gustom šiblju bio je šator, vreća za spavanje i devojčicin ranac. U skrovištu je bilo i tragova hrane, kao i tragova povraćanja...

Tada je klupko užasa počelo da se odmotava...

Sestra Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao Malčanski berberin, prijavila je policiji da joj je automobil ukraden. Meštani su počeli da govore da Jovanovića, koji je živeo u Malči (selu koje se nalazi na svega nekoliko kilometara od mesta na kom je Monika nestala), takođe, nisu videli danima. Automobil je lociran na groblju u Malči, a skrovište i Monikin ranac u istom ovom selu...

Policija je ubrzo izdala saopštenje u kom je zamolila građane za pomoć u potrazi za Ninoslavom Jovanovićem zbog sumnje da ima "veze sa otmicom u okolini Niša".

Građani su počeli da se javljaju policiji i jedna od prijava bila je da su Jovanović i devojčica, pre dan ili dva, viđeni kako idu prugom od Malče ka Knjaževcu. Policijska istraga usmerena je u tom pravcu i ubrzo je otkriveno da su u selu Orešac kod Knjaževca obijene tri kuće. Jedna od tih kuća utvrđeno je da pripada Goranu Bogdanoviću, inače ocu supruge brata Ninoslava Jovanovića!

Kuća, Monika Karimanović

Alo!/D.I.

Kuća, Monika Karimanović, Foto: Alo!/D.I.

Policija je upala u ovu kuću i po tragovima u njoj bilo je jasno da je tu neko proveo makar jednu noć. U krevetu je neko spavao, a u kući je neko i jeo... Da situacija bude još strašnija, u štali pored kuće pronađena je ošišana ženska kosa... Malčanski berberin je inače svoj užasan nadimak dobio po svojoj izopačenoj maniji da devojčice koje napadne prvo ošiša, a potom siluje...

Policija je blokirala prilaz ovoj kući i u njoj je tokom dana trajala istraga. U ovu kuću uveče stigao je i direktor policije Vladimir Rebić, koji je rekao da očekuje da će uskoro naći Jovanovića i malu Moniku, kao i da on veruje da je devojčica živa.

Bogdanović, u čijem domu su pronađeni ovi tragovi, ispričao je za "Blic" da je od policije čuo da mu je neko upao u kuću, u kojoj inače ne živi već povremeno navraća. On je otkrio i da je Ninoslav jednom ranije bio u njegovom domu kada je sa bratom došao da mu pomogne da iseku drva.

On je rekao i da je uvek zazirao od Jovanovića jer je dobro znao zbog čega je više od 20 godina proveo iza rešetaka...