Vitez: Nije istina da je Barbara nestala u Tisi, oteli su je!

Miroslava Obadić | vesti 2018-04-10 07:57:49 2018-04-10 07:57:49

Nama je čudno što porodica Vitez nije dobila nikakav papir o tome šta se desilo, ni iz tužilaštva, ni iz policije, kaže Stevan Đokić

promo

Nakon što je 25. novembra 2016. godine nestala, tada 15-godišnjoj Barbari Vitez iz Sente gubi se svaki trag. Neutešni roditelji, Endre i Melinda Vitez ubeđeni su da je njihova ćerka živa, te su u potragu uključili i Stevana Đokića iz Centra za bezbednost istrage i odbranu (DBA).

- Sledeći korak koji ćemo uraditi jeste pritisak na tužilaštvo da saznamo gde se stalo s ovim predmetom nestanka Barbare. Nama je čudno što porodica Vitez nije dobila nikakav papir o tome šta se desilo, ni iz tužilaštva, ni iz policije. Njima su sva vrata bila zatvorena - kaže Stevan Đokić iz ove organizacije.

On dodaje da je nedavno pušten u rad sajt na srpskom, engleskom i mađarskom jeziku: barbaravitez.com, ne bi li saznali što više podataka o nestaloj Barbari.

Barbara Vitez nalazi se na Interpolovoj žutoj poternici od februara 2017, a njeni roditelji tvrde da je sigurno živa i da je posredi otmica njihove ćerke. Od dana nestanka prošlo je godinu dana i četiri meseca.

Šta se tačno dogodilo sa Barbarom Vitez, koja je tada imala 15 godina, još se ništa ne zna. Iako Barbarino telo nije pronađeno, porodici Vitez je nezvanično saopšteno da se udavila u reci Tisi, gde je, prema rečima dvojice tinejdžera sa kojima je bila u društvu te noći, nestala.

- Poslednji put viđena je u senćanskoj robnoj kući ’Idea’, kada su je snimile kamere, u 21. 41 - seća se otac nestale devojčice Endre Vitez.

Viđena u Mađarskoj

Ono što je porodicu Vitez još više učvrstilo u ubeđenju da je njihova ćerka živa je uživo snimak koji je emitovan na Instagramu. Naime, grupe koje se bave pronalaskom nestalih osoba na jednom snimku prikazale su devojčicu identičnu Barbari-Ubeđen sam da je to ona. To je bilo u Mađarskoj, imala je ožiljke na licu kao što i naša ćerka ima. Odmah smo alarmirali mađarsku policiju, ali je ona više nije bila na tom mestu gde je snimljena-pričaju roditelji.

On kaže za „Alo!“ da nije istina da je njegova ćerka poslednji put viđena na mostu na reci Tisi.

- Na tom snimku se ne vidi da li je Barbara sa dvojicom dečaka krenula ka most ili na drugu stranu. Ne zna se bukvalno ništa. Ne verujem u priču da je slučajno upala u vodu i utopila se. Celu Tisu pretraživale su i srpska i mađarska policija sa psima, potraga je trajala 43 dana. Ništa nisu pronašli. Sve je obavijeno velom tajne, a Barbare nema - neutešan je Endre.

- Svi koji su se do sada udavili u Tisi, pronađeni su. Pre mesec i po dana nakon tri dana potrage pronađeno je telo jedne žene, a nedavno i jednog muškarca, za kim je potraga trajala četiri dana. Bile su identične vremenske prilike kao i kad je naša Barbara nestala - kaže
Endre i dodaje: „Siguran sam da iza nestanka moje ćerke stoji neka organizacija, ne znam koja, ali znam da je oteta“.

Dvojica maloletnika, koji su se te nesrećne noći pre dve godine našli u društvu nestale Barbare Vitez, ispitivani su na poligrafu. Ono što je neutešnim roditeljima neshvatljivo jeste da su iskazi tinejdžera urađeni na mađarskom jeziku koje je prevodilac na srpski jezik dalje kazivao nadležnim organima.

- Sve je to vrlo čudno. Takvi iskazi po meni nisu validni. Od nestanka naše Barbare niko nam se nije obratio, nijedna institucija. Mi od ćerke imamo samo izvod iz matične knjige rođenih, svedočanstva iz škole i potvrdu da je nestala - tužan je otac.
Endre priča da se od nestanka ćerke nesreće samo nižu u njihovoj kući.

- Nedavno mi je umro tast, otac mi je teško oboleo, sin je u teškom zdravstvenom stanju, a ja sam imao nervni slom pre tri meseca. Još sam na bolovanju, pa ne radim. Žena je od mene psihički jača, ona nam je svima oslonac - navodi Vitez.

Expand player
Pogledajte više