Pričalo se da je oteo porše Suzani Mančić, a sada njegova devojka otkriva PRAVU ISTINU

Nemanja Gavrilov | vesti 2018-07-31 16:27:54 2018-07-31 16:27:54

Zvezda među krimosima!

Privatna arhiva

Aleksandar Knežević Knele (21) privlačio je pažnju gde god se pojavljivao. Bio je žestok momak, predvodnik dizelaške generacije, a pojedini su ga nazivali i „princem beogradskog asfalta“. Godinama se spekulisalo da li je loto devojci Suzani Mančić oteo automobil po kojem je bio prepoznatljiv, jer je samo taj automobil „žarko želeo“.

Imao je 21 godinu kada je ubijen, a danas bi imao 47. Imao je kratak fitilj, učestvovao je u brojnim pucnjavama i tučama. Nekoliko puta je pucano i na njega, ali je uspevao, pod srećnim okolnostima, da izbegne metke. Prvi je furao firmirane trenerke i kajle oko vrata, vozao se po Beogradu crvenim „poršeom“. Svedoci kažu da je imao kratak fitilj samo onda kada je neko bio drzak i bahat, a da je inače važio za „kulturnog i uljudnog“ i da je svaki sukob želeo da reši mirnim putem. Kažu da je bio šmeker i lepak za žene, voleo je brze vožnje automobilima i motociklom, ali i da je štitio slabije od sebe.

Godinama se spekulisalo da je bahato uzeo „porše“ voditeljki Suzani Mančić, jer ga je želeo. Prema pisanju medija, prvi vlasnik automobile bio je Vlada Kovačević Tref, a sledeći vlasnik bila je loto devojka. Dugo su kružile priče po prestonici da je Knele obožavao taj automobil i da je samo rešio da ga uzme od voditeljke. Međutim, njegova devojka i najveća ljubav konačno je to demantovala, posle više od 20 godina.

- Nije tačno da je Knele oteo Suzani automobil! Bila sam sa njim kada ga je kupio od njenog muža, na Bubanj potoku - navodi se na Fejsbuk stranici „Legende devedesetih“.

Od odlikaša do Vukovog telohranitelja

Knele je rođen 27. aprila 1971. godine u Beogradu. Bio je odličan đak, a u tinejdžerskim godinama je ozbiljno povredio oči kada je uperio blic aparata u lice. Devojka kaže da je znao mnogo tajni i „da je bio jači od države, mogao je da okupi mnogo ljudi, a to sistem nije mogao da dopusti“. Bio je kratko na ratištu u Hrvatskoj 1991. godine, a potom je iste godine sa Giškom i Branislavom Matićem Belim učestvovao u čuvenim demonstracijama 9. marta. Posle toga je postao zvanični telohranitelj Vuka Draškovića.

Njegova devojka je rekla da je bio kralj omladine Balkana i car Beograda, da su ga svi uvažavali, da je bio fenomen kakav se retko rađa. Oko Kneleta se uvek okupljalo jato momaka i devojaka.

- Knele se brzo vezivao za drugove i tražio je od njih doslednost. Mnogi su se šlepali uz njega da bi koristili njegove pare i popularnost. On nigde nije morao da plaća, gde god je ušao, čekao ga je VIP separe. Bio je senzacija gde god da se pojavi, svi su se okretali i blenuli u njega. Čim sedne, oko njega krenu da se okupljaju kao da je svetska zvezda. Svi su se hvalili što ga poznaju. Bio si neko ako si bio viđen u Kneletovom društvu - ispričala je Kneletova devojka, a prenosi portal „Legende devedesetih”.

Đorđe Božović Giška, jedan od najboljih Kneletovih ortaka i njegov guru, koji ga je štitio, bio je žestok momak, a upravo on mu nije dozvolio da ide u rat početkom krvavih devedesetih.

Bacao „marlboro“ domcima

Osim po brutalnosti, Knele je, prema rečima poznanika, bio poznat i po dobrim delima koja je činio za slabije. Njegova devojka kaže da Saša nije voleo cigarete i da bi samo ponekad zapalio u društvu. - Sećam se kako smo se vozili u BMW-u i bacali boksove „marlbora” domcima na Autokomandi - kaže Kneletova ljubav.

- Knele je došao u Srpsku gardu, ali mu Giška nije dao da ide u rat. Govorio je da ne bi mogao sutra da pogleda Kneletove roditelje u oči ako izgube sina zbog njega. Tražio je da mu se Knele zakune da neće ići na ratište, pa mu je on to na kraju i obećao. Kneletova reč je bila zakon, kad on nešto obeća, to ne prekrši. Giška ga je najviše voleo od cele omladine - prenosi portal „Legende devedesetih“.


Međutim, svedoci tog vremena kažu da se njegov mladi život završio brzo, onako kako je i živeo.

Kneletova smrt i dan-danas spada u najmisterioznije slučajeve, jer počinioci nikada nisu pronađeni, a niz jezivih detalja obeležio je njegovu likvidaciju. Reč je o čuvenom apartmanu 331 Hotela „Hajat“ u Beogradu. U tom apartmanu je ubijen 28. oktobra 1992., a sutradan je pronađen krvav na stomaku. Na ogledalu je krvlju ispisana poruka „Broj 1“. Ubice nikada nisu pronađene, a poruka nije dešifrovana.

Ćentinom zetu uzeo „roleks” i džip

Po Beogradu se i dalje prepričava događaj kada je Knele, navodno, jedne noći u prepunoj kockarnici Hotela „Jugoslavija“ pred svim gostima prišao jednom muškarcu, skinuo mu s ruke „roleks“ i uzeo ključeve od džipa „krajsler vrangler“. Navodno, čovek koga je ponizio pred svima bio je Miodrag Cvetinović, zet Radeta Ćaldovića Ćente, i šuškalo se da je to bio početak njegovog kraja.

Expand player
Pogledajte više