Milorad Uleme Legija
EPA
Milorad Uleme Legija

EPA

Milorad Uleme Legija, Foto: EPA

Milorad Ulemek Legija, bivši pripadnik francuske Legije stranaca, član Srpske dobrovoljačke garde, vojnik a zatim i komandant Crvenih Beretki, kasnije osuđen za ubistvo Zorana Đinđića, ratovao je devedesetih u srpskoj Bosni, a snimak sa ratišta vrlo je popularan na internetu.

Na snimku iz 1995. godine se vidi Legija, zajedno sa ostalim borcima.

Sve vreme snimka, Legija komunicira sa izvesnim čovekom preko telefona i Toki Vokija, ali i osmatra prvu liniju dvogledom.

Ulemek je prvo bio instruktor, a kasnije je unapređen u jednog od zapovednika Garde i borio se sa Arkanom u Hrvatskoj i Bosni.

Pročitajte još:

Komandovao je specijalnom jedinicom u istočnoj Slavoniji pod imenom "Super Tigrovi" koja je delovala u operaciji Pauk između 1994. i 1995. oko bihaćkog džepa.

Oduvek je važio za "opasnog momka, te je budio strah u neprijatelju.

 

Komentari (4)

jaaa

28.11.2018 17:30

Kakav bre JSO. Waffen SS bi ih pojeo za dorucak u roku od 10 min.

staresina

28.11.2018 20:13

Da li se Vi to salite sa nama skolovanim i u ratu dokazanim staresinama. Velicate momke koji ni vojni rok nisu sluzili, a bili u "ratu". Po koji bio u centru za ocajnike legiji stranaca. Njih za vreme izvodjenja dejstava nije intetesovao neprijatellj vec materijalna dobra i dragocenosti.

63.

29.11.2018 17:26

@staresina - Druze, mozes svasta za njega da kazes, ali da kazes da Legija nije vojnicina i ratnik, to ne mozes. Ili ti nisi bio u ratu ili mnogo citas one izdajnicke novine koje pljuju po svemu srpskom... trece nema.

Cece

02.12.2018 15:49

@staresina - Nije baš tako.Hrabrost mu ne možeš osporiti Drzak je i borac do kraja.Borci ga poštuju,a i mafija,kao alfa mužjaka.Jedino mu osporavan obučenost u komunikacijama.Toliko se dere dok priča telefonom,da mu nije ni potreban,a i neprijatelj ga dobro čuje .Ne komunicira u šiframa te se lako prisluškuje.Ali sa kim se borio imao je i previše znanja i umeća .Mislim da je dosta bio u zatvoru.