UŽAS U SREMSKOJ MITROVICI Nesrećnom starcu upali u stan i oteli 20.000 evra, a onda je usledio tragičan ishod! Supruga se jedva spasla

Razbojnici su zatim ispreturali stvari i pronašli kofer sa parama i važnim dokumentima i potom pobegli.

policija
policija, Foto: Shutterstock

Pred Višim sudom u Sremskoj Mitrovici nepravosnažnom presudom osuđen je Zoran Celić (58), iz Okučana, u Republici Hrvatskoj, na 15 godina zatvora zbog ubistva Laze Romčevića (70), iz Hrtkovaca, kod Rume, kada je nesrećnom starcu oteto više od 20.000 evra.

Zločin se desio dan pred doček Nove 2017. godine. Dve osobe, od kojih je jedna, kako se tvrdi, bio Celić, upale su uveče u dom Romčevića preko dvorišta iz susedne kuće, u kojoj niko nije živeo. Vezali su Lazu i njegovu suprugu Savu plastičnom žicom i oblepili im usta selojtepom. Razbojnici su zatim ispreturali stvari i pronašli kofer sa parama i važnim dokumentima i potom pobegli.

Starica je nekako uspela da se odveže i ode kod komšinice, odakle je pozvala policiju, ali nesrećnom starcu nije bilo spasa.

Obdukcionim nalazom je utvrđeno da je sedamdesetogodišnjak prilikom pljačke doživeo infarkt. Tokom suđenja, Celić nije otkrio ko mu je bio pomagač u ovom razbojništvu, zbog čega policija i dalje traga za njegovim saučesnikom.

Meštani Hrtkovaca su naveli da su starci bili štedljivi, otkako su došli ratnih devedesetih iz Osijeka u ovo selo. Sava je radila u Nemačkoj, gde je stekla penziju, ali kako su govorili prijatelji ovog bračnog para, novac je uvek davala Lazi, koji ga je “štekovao”.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi