Ubijeni Milovan Mitić
V.P.
Ubijeni Milovan Mitić

V.P.

Ubijeni Milovan Mitić, Foto: V.P.

Viši sud u Vranju osudio je na deset godina zatvora Nenada Cikotića(44)iz Donjeg Trebešinja zbog teškog ubistva.

Krivično veće izreklo je osuđenom meru bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u nadležnoj zdravstvenoj ustanovi. Portparol Leposava Jovčić izjavila je za "Alo" da Više javno tužilaštvo nije zadovoljno presudom i da će podneti žalbu.

Pročitajte još:

Nenad Cikotić je u stanju bitno smanjene uračunljivosti 18. marta 2018. godine kuhinjskim nožem ubio komšiju Milovana Mitića (64). Monstruozni zločin dogodio se oko 15.30 časova na seoskom putu, ispred ulazne kapije porodične kuće Nenada Cikotića, njegove majke i rođenog brata.

Vranje

Printscreen

Vranje, Foto: Printscreen

Kobnog nedeljnog popodneva penzioner Rudnika olova i cinka "Grot" u Krivoj Feji kod Vranjske Banje Milovan Mitić vraćao se kući posle teških fizičkih poslova kod jednog suseda. Presreo ga je pobesneli Cikotić i posle kratke svađe sečivom izmasakrirao nesrećnog penzionera. Monstrum je žrtvi zadao 14 uboda nožem. Ni to mu nije bilo dovoljno, već je starcu prerezao vrat.

Posle nezapamćenog zločina ubica je pobegao, ali je posle dvodnevne policijske portage uhvaćen u ataru sela Vrtogoš, koje je od Donjeg Trebešinja udaljeno dvadesetak kilometara.