Masakr u Knjaževcu
Alo
Masakr u Knjaževcu

Alo

Masakr u Knjaževcu, Foto: Alo

Nezapamćeni masakr u Knjaževcu koji se dogodio 14. jula ove godine, kada je Nenad Ronić (63) iz automatske puške ubio unuka Ivana Ronića (19) i zeta Jastreba Asanova (38), uskoro će dobiti i sudski epilog.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je optužnicu protiv Nenada Ronića zbog sumnje da je počinio dvostruko ubistvo, a glavni pretres zakazan je 19. novembar.

 

Nenad Ronić se u istrazi branio da je bio pijan, tvrdeći da nikada ne bi počinio zločin da je bio trezan! Međutim, tužilac je u optužnici zatražio da bude osuđen na maksimalnu kazna od 40 godina zatvora.

Krvavi pir, u kojem je optuženi ispalio čak 29 metaka, počeo je 14. jula u večernjim satima. Pripiti deda je te večeri naoružan otišao u kuću svoje ćerke Monike, pošto je čuo da se njen sin Ivan potukao sa svojim bratom od ujaka.

Masakr u Knjaževcu

Alo

Masakr u Knjaževcu, Foto: Alo

- Nenad je udovac. Ima dve ćerke i jednog sina. Ćerka Monika živi u Knjaževcu, a druga ćerka i sin u Nemačkoj. Kobnog dana mu je iz Nemačke došao sin Siniša s porodicom. Dok su bili u gostima, Sinišin sin se potukao sa Ivanom, svojim bratom od tetke. Dedi je neko rekao da je Ivan ubio svog brata. Njega je to toliko razbesnelo, da je seo u automobil i otišao kod ćerke Monike, koja živi nekoliko ulica dalje od njegove. Čim je ušao u dvorište, rekao joj je: „Tvoj sin je ubio mog unuka!“

 

Masakr u Knjaževcu

Alo

Masakr u Knjaževcu, Foto: Alo

- Ćerka ga je ubeđivala da je to laž, ali on je nije slušao. Ponovo je seo u automobil, otišao kući, dohvatio automat i vratio se kod ćerke. Bio je pijan, a čim je ušao u dvorište, počeo je da puca u svoje najbliže. Rođenoj ćerki je ubio muža i sina, dok joj je drugog sina i snaju ranio - ispričao je tada komšija Božin Simić. 

Masakr u Knjaževcu

Alo

Masakr u Knjaževcu, Foto: Alo

Komšija razoružao pomahnitalog ubicu

Nenad Ronić pucao je nasumično iz „kalašnjikova“, a na meti su mu bili članovi najuže porodice. U optužnici se navodi da je teško ranio Romanu Asanović (19), suprugu ubijenog unuka Ivana. Njoj su meci ušli kroz levi kuk i zaglavili joj se u telu, dok je drugog unuka Bendžamina Ronića (15) rafalom isekao po nogama. Veći masakr sprečio je komšija Miloš Stefanović, koji je čuo rafale i pomahnitalom ubici oteo pušku.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO: Pitali smo narod da li znaju koji je praznik danas, a onda smo naišli na strance i iznenadili se