ISPOVEST ZA "ALO!" Nemanja Stamatović Žabac: "Video sam belu svetlost koja me obasjava i više nisam osetio bol"

Nemanja Stamatović Žabac, učesnik "Parova“ koji je u rijalitiju bio u emotivnoj vezi sa Milijanom Božić (22), proveo je četiri nedelje u bolnici zaražen korona virusom i za dlaku je izbegao smrt!

žabac
U bolnici proveo četiri nedelje Nemanja Stamatović Žabac, Foto: privatna arhiva

On u ispovesti za "Alo.rs" kaže da je u zatvoru bio više od 10 godina, ali da mu je kovid bolnica bolja škola od robije!

- Bio sam iza rešetaka zbog krađa i to mi je bila dobra lekcija, svojim sinovima sam govorio šta ne smeju da rade. Međutim, u bolnici sam bio četiri nedelje zbog korone i preživeo sam agoniju. Imao sam gušenje, bio sam priključen na kiseonik, a jednog momenta sam maltene umro! Potpuno sam se umirio, nisam imao bolove niti sam video sobu, već samo svetlost koja me obasjava. Kad mi je sestra gurnula braunilu, trgao sam se, a sveštenik preko puta mene mi je rekao da sam za dlaku izbegao smrt - kaže Žabac i dodaje da se svega nagledao.

žabac
Imao je gušenje, bio je priključen na kiseonik, a jednog momenta je maltene umro: Žabac, Foto: privatna arhiva

 - Ljudi su kukali, stenjali, halucinirali, neki su goli i mokri od urina sedeli u ćošku kupatila sa glavom na kolenima, dok su neki ležali uneređeni. Sestre i lekari su davali sve od sebe da svima pomognu. Ja sam toliko oslabio, da mi se stomak zalepio za kičmu! Gledao sam kako žena pored mene umire. Bila je na respiratoru, ali je neprekidno tražila vodu. Sestra je dreknula na nju: "Ne smeš, malopre sam ti dala četiri gutljaja!", ali je ona kasnije nagla flašu i za tili čas je pomodrela i pala! Dotrčali su lekari, ali joj nije bilo spasa - seća se rijaliti takmičar i otkriva da ga je sestra Saška u Požarevcu postrojavala, ali da joj je zahvalan zbog toga.

žabac
Predrag Ranković Peconi, prvi čovek TV „Hepi” mi je drug iz detinjstva koga sam uvredio tokom rijalitija i hoću javno da se mu se izvinim: Žabac, Foto: privatna arhiva

- Bio sam nervozan jer sam osećao da sam gotov, a Saška mi je odbrusila: "Vidi, to što si ti neki mangup, što zovu za tebe, mene ne zanima! Ovog momenta da si legao u krevet! Budi miran i primaj infuziju i lekove. Kakva, bre, mafija?! Ja sam za tebe mafija!". Uvela me je u red i tako me spasla! Posle toga sam shvatio da želim da živim i da ponovo vidim porodicu i prijatelje. To me je nateralo da razmišljam o drugu iz detinjstva, prvom čoveku TV "Hepi" Predragu Rankoviću Peconiju, koga sam u trenutku besa uvredio tokom učešća u rijalitiju. Želim javno da se izvinim njemu i njegovoj porodici zbog izgovorenih reči. Peco, molim te, prihvati moje izvinjenje u ime našeg detinjstva! - otvoreno kaže Žabac, koji se družio sa svim žestokim momcima sa beogradskog asfalta, a posebno se seća Ljubomira Magaša zvanog Ljuba Zemunac

- Ljuba Zemunac je bio strah i trepet na ulici. Zajedno smo sedeli u kafani, iako je mrzeo alkohol do zla boga! Preuzeo sam njegovo krivično delo i robijao sam umesto njega šest i po godina u Frankfurtu zbog pištolja kojim je ubijen jedan Hrvat. Kad je policija upala u lokal u kojem se skupljaju mangupi, bacio je pištolj pod sto i na italijanskom dobacio: "Tu non mi konosko!", što je značilo "ne poznaješ me". Kad sam mu posle toga rekao da sam zbog njega zaglavio robiju, rekao je u šali: "Tako se kali čelik!".

žabac
Preuzeo sam krivično delo Ljube Zemunca i robijao sam umesto njega šest i po godina u Frankfurtu zbog pištolja kojim je ubijen jedan Hrvat:Žabac, Foto: privatna arhiva

PROČITAJTE JOŠ:

Sestre skidaju skafandere, hoće u rijaliti!

Žabac kaže da su ga lekari i sestre pitali za Milijanu, šalili se sa njim, zadirkivali ga i tako ga na foru podsticali da se bori za život.

- Sestre su se zezale: „Kakva Milijana? Videćeš kad mi skinemo skafandere i kad se skockamo.” Prihvatao sam šalu i sestri Gogi uzvraćao: „Ti ja ćemo tamo goli! Nećemo ni da se oblačimo!” - kroz smeh priča Žabac.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi