"Platio sam 100 evra ucenjivačima, a onda mi se javio direktor policije..." (FOTO)

Alo.rs/ M. O./ M. G. | vesti 2020-04-30 07:36:55 2020-04-30 07:36:55

N.C. (40), Srbin na privremenom radu u Nemačkoj, još jedna je žrtva internet ucenjivača iz Afrike i Indije, koji se lakomisleno upecao u prevarantsku mrežu koja hara Fejsbukom.

Alo.rs

N.C. je platio svoju lekciju za nepromišljenost, ali nije znao da je to samo početak igre mreže internet ucenjivača iz Afrike i Indije. Njega je nasamarila izvesna Jovana Chlwboeski, pa iako je bilo jasno da je profil lažan, njen izgled bio je dovoljan da zagolica maštu ovom gastarbajteru.

- Rekla je da živi u Nemačkoj, po ocu je Poljakinja, a po majci Srpkinja. U početku su to bile uobičajene poruke, ali ubrzo smo prešli na intimnije, tako da je devojka, na njeno insistiranje, poslala i par svojih obnaženih fotografija. Započeli smo i video-chat. Ona se samozadovoljavala i bila je naga. Ja sam se samo javio na kameru i oni su to snimili. To je neka devojka koja je odranije snimljena, jer su me više puta zvali i uvek je bila ista scena. Ali, bilo je dovoljno da u narednim mesecima prolazim kroz pakao. Bio sam na nekoj proslavi, malo popio i eto, čovek ne razmišlja svojom glavom - iskren je ovaj gastarbajter.

Nakon toga, ubrzo je stigla i poruka sa zahtevom da novac uplati preko Western Uniona u glavnom gradu Obale Slnovače, Abidžanu, u iznosu od 1.500 evra kao novčanu pomoć za bolesno dete. Uz poruku stajala je i adresa za transfer novca.

- Uplatite 1.500 evra ako želite da ovaj video bude izbrisan. Poslaćemo ga vašoj porodici i prijateljima, ako to ne uradite - stoji u poruci.

Kada je odbio da to uradi, ovom lakovernom gastarbajteru stigla je preteća poruka od neodoljive "Jovane" da plati 100 evra. U suprotnom, ako ne uplati traženi iznos, njegov će video-materijal završiti u javnosti posredstvom društvenih mreža i na porno sajtovima. Bio je to početak agonije zarad nepromišljenog zadovoljstva koje ga je skupo koštalo.

- Otrčao sam u poštu i uplatio 100 evra. Posle toga su mi poslalu poruku da je moj video navodno izbrisan sa youtube-a. Nasamarili su me. Kada sam na sajtu "Alo!" pročitao tekst o Makedoncu, video sam da nisam jedina žrtva ucenjivača iz Obale Slonovače. Ipak, za razliku od njega, ja sam dozvolio da me do kraja nasamare - priča N.C.

Nakon uplate, "Jovana" je gastarbajtera jedno vreme ostavila na miru, ali je mu je nedavno stigao neuobičajen mejl, i to od direktora policije za internet bezbednost. Namera je bila jasna, a ucenama se nije nazirao kraj.

Raspitao sam se u organizaciji "Stoppedofiliji SP" koja je pomogla Ivanu, da li tako nešto uopšte postoji. Dobio sam uverenje da je to čista prevara i da ne brinem. Napisao sam im da znam da su prevaranti. Odgovorili su mi da im novac treba za drogu. Tada sam im ponudio 50 evra, ali su napisali da je to malo novca za drogu - priseća se naš sagovornik noćne more kroz koju je nedavno prolazio.

Interesantno je da su se Ivan S. (22) i N.C (40), kao i najverovatnije veliki broj muškaraca upecali na istu priču o uceni, iako su poruke, očigledno putem "google translate" prevedene na hrvatski, bile gramatički i pravopisno neispravne. Možda im je nešto i bilo sumnjivo, ali je strah da bi njihov snimak mogao da procuri u javnost, prevladao. To je upravo i karta na koju igraju internet prevaranti.

Expand player
Pogledajte više