Marko Đurović žrtva ludaka iz Sombora
Facebook
Marko Đurović žrtva ludaka iz Sombora

Facebook

Marko Đurović žrtva ludaka iz Sombora, Foto: Facebook

 Uoči dočeka Srpske nove godine, 13. januara, Marko Đurović je mirno šetao sa svojim ocem u Prvomajskom bulevaru u Somboru, kada se iznenada ispred njega pojavio nepoznati muškarac s kapom, a zatim ga iz čista mira izbo nožem. Nesrećni mladić preminuo je naočigled svog oca, a nekoliko dana kasnije osumnjičeni je uhapšen. Reč je o Vladanu Ž. iz Sombora, koji je profesionalni vojnik a 17 godina je radio kao kuvar u Prvom centru za obuku „Aerodrom“.


- Vladan je saslušan, međutim, svi su bili šokirani onim što je on izjavio. Najmirnije je priznao ubistvo i rekao da to jeste uradio, međutim, izjavio je da ne zna zašto je ubio Marka niti zašto je uopšte tog dana nosio nož. Čak je i najnormalnije sutradan išao na posao, kao da se ništa nije ni dogodilo. Utvrđuje se da li je bio pod uticajem nekih supstanci ili je reč o osobi sa psihičkim smetnjama - navodi izvor blizak istrazi.

Vladan Ž. osumnjičeni za ubistvo

Facebook

Vladan Ž. osumnjičeni za ubistvo, Foto: Facebook

 

Živi blizu mesta zločina

Vladan živi u istoj ulici nedaleko od samog mesta ubistva. Osumnjičenom je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Kako saznajemo, Vladan je pred razvodom i živeo je samo sa sinom.

- Njegova supruga radi u Nemačkoj, a oni koji ga poznaju kažu da je u poslednje vreme bio rastrojen zbog situacije u porodici, ali da ništa nije ukazivalo da bi mogao da uradi tako nešto monstruozno. Posle ubistva normalno je dolazio na posao, a čak su ga kolege hvalile da je bio dobar radnik. Na snimcima sa kamera vidi se da je kobnog dana izašao iz kafane da kupi cigarete i po povratku iz radnje naleteo je na Marka. Mrmljao je i kašljao, zatim ga je mladić odgurnuo, a napadač ga je izbo nožem - navodi izvor blizak istrazi.