Policajac izvršio samoubistvo
Alo!
Policajac izvršio samoubistvo

Alo!

Policajac izvršio samoubistvo, Foto: Alo!

Njegovo beživotno telo pronašli su policajci u sredu popodne u pomoćnoj prostoriji na periferiji Sente, koja je služila kao svinjac. Za bivšim policajcem kolege su intenzivno tragale, nakon što je u sredu pre podne prijavljen njegov nestanak.

Pročitajte još:

Nov nemili događaj šokirao je stanovnike mesta na severu Bačke. Policajac u penziji, Miodrag Marinković, oduzeo je sebi život tako što je aktivirao ručnu bombu u pomoćnoj prostoriji porodične kuće na periferiji Sente, u ulici Subotički put, potvrđeno je za „Alo!“ u Osnovnom javnom tužilaštvu.

- U pitanju je samoubistvo. Presudio je sebi ručnom bombom tako što je legao na bombu i aktivirao je, zbog čega nema oštećenja na pomoćnom objektu kuće i slabije se čulo samoubistvo počinjeno na taj način - rečeno je u tužilaštvu.

Preporučujemo i ovo:

Telo bivšeg policajca odneto je na obdukciju u novosadski Centar za sudsku medicinu. Miodrag Marinković godinama je bio policajac u kriznim zonama u Bosni, Hrvatskoj i na Kosovu.

- Kada se vratio kući, zdravlje mu se pogoršalo sve dok nije bio primoran da napusti službu i penzioniše se. Imao je tešku operaciju na mozgu - pričaju Miodragove kolege koje ga se sećaju kao dobrog druga koji je u svemu podržavao mlađe policajce. Čak je pozvao policiju da otvoreno razgovara i da se bavi takozvanim „kosovskim sindromom", koji pogađa mnoge policajce - navode njegove kolege.

Policajac izvršio samoubistvo

Alo!

Policajac izvršio samoubistvo, Foto: Alo!

Gabor Gal, prvi komšija koji živi u kući pored nesrećnog policajca, kaže da su Miodraga retko viđali.

- Ranije je živeo u kući sa majkom, ali zbog bolesti nije mogao da se brine o njoj i pre više od godinu dana smestio ju je u starački dom u Molu. Bio je miran i povučen. Ja sam zemljoradnik, žena radi, a deca su u vrtiću, tako da u poslednjih nekoliko dana nismo čuli nikakvu neobičnu buku ili eksploziju. Usredu popodne saznali smo da je penzionisani policajac umro - rekao je prvi Miodragov komšija.

Policajac izvršio samoubistvo

Alo!

Galibor Gal, Foto: Alo!

Najviše vremena sa penzionisanim policajcem provodio je bračni par Vaš, koje je ovaj nemili događaj u velikoj meri uzrujao. Laslo, kojem je Miodrag bio dobar prijatelj, kroz suze priča o izgubljenom drugu i komšiji.

- Bio je dobar komšija. Posećivali smo se skoro svakog dana. Pili smo kafu ujutru, večerali. Odavno se razveo, ima jednog sina koji živi u Nemačkoj. U prošlu sredu mu je pozlilo, pao je u kupatilu, verovatno je imao šlog. Ko zna koliko je tako ležao, ali je posle svega došao kod nas. Nagovarali smo ga da odmah ide kod doktora, ali je bio tvrdoglav, uprkos dobroj duši koju je imao, nije brinuo o sebi - navodi Laslo koji kaže da je Miodrag ranije operiso dva kapilara na korenu mozga.

- Kada mu je bilo loše, deo glave na levoj strani mu je oticao. U sredu nakon što mu je pozlilo je ipak otišao u bolnicu. Doktor mu je rekao da ima aneurizmu i da moraju da ga zadrže na neuropsihijatriji, međutim, on se posle toga vratio kući biciklom. U nedelju smo ga poslednji put videli. Bio sam na pecanju, ispekli smo ribu i zvali ga na večeru. Međutim, nije mogao da je jede, uzeo je malo pite od jabuka i otišao kući, rekao je da mu je loše - priča prijatelj bivšeg policajca.

Policajac izvršio samoubistvo

Alo!

Laslo Vaš, Foto: Alo!

- U ponedeljak se nismo čuli, a kad sam ga pozvao u utorak, nije bio dostupan. Nazvao sam Davora, sina njegovog rođenog brata i rekao mu da treba pozvati policiju. Ponovo sam mu to rekao u sredu, nakon čega je prijavio nestanak Miodraga - kroz suze priča komšija Laslo navodeći da se jedino sa nesrećnim policajcem družio u komšiluku.

Opraštao se od svih

Nekoliko dana pre nego što će počiniti samoubistvo, policajac Miodrag Marinković video se sa ratnim drugovima i žalio se da ne može više dalje.

- Bio je potpuno sam i bolestan. Sve mi se čini da se opraštao od svih i da je planirao da sebi oduzme život. Prošle nedelje mi je doneo sav duvan koji je imao. Da sam bar nekako naslutio da će da se ubije, pogao bih mu - navodi utučeni komšija Laslo Vaš.