Policija oduzela snimke kamera
Dejan Briza
Policija oduzela snimke kamera

Dejan Briza

Policija oduzela snimke kamera, Foto: Dejan Briza

Posekotine po rukama i telu zadobili su Jasmin Ismail (34), radnik obezbeđenja kluba „Pležer”, i njegov kolega iz kluba „Vip” Aleksandar Radović (23), dok je osumnjičeni Simić u tuči zadobio brojne povrede.

 

Kako saznajemo, tuča je izbila ispred kluba „Vip” kada je Simić navodno sa svojim drugarima pokušao da oko 3.35 uđe u pomenuti klub, gde je bila privatna žurka.

- Došlo je do vređanja i komešanja, pale su teške reči, pa je u jednom trenutku nastao opšti haos. Kao pomoć „Vip” klubu priteklo je obezbeđenje „Pležera”, koje je u gradu poznato kao mesto gde izlazi LGBT populacija. Tokom tuče u kojoj su navijači izvukli deblji kraj Simić se sumnjiči da je izvukao nož te posekao Jasmina i Aleksandra. Veću tragediju sprečila je intervencija policije, koja je privela Simića, dok su se njegovi prijatelji razbežali. Povređeni radnici obezbeđenja su nakon ukazane lekarske pomoći u Urgentnom centru pušteni na kućno lećenje - rekao je naš sagovornik blizak istrazi.

U cilju istrage, kako bi se tačno utvrdilo šta se dogodilo, uzeti su snimci nadzornih kamera klubova, kao i jednog javnog preduzeća, jer su vinovnici tuča dali kontradiktorne izjave.

- Osumnjičeni Simić je izjavio da ga je obezbeđenje vređalo, a potom i napalo i da se on samo branio. Dok, s druge strane, obezbeđenje tvrdi da je on sa svojim društvom započeo kavgu. Šta je istina, pokazaće snimci nadzornih kamera, kao i izjave svedoka. Ne isključuje se mogućnost da su navijači odranije imali neraščišćene račune s radnikom obezbeđenja, ali se isto tako proverava mogućnost da su navijači eventualno želeli da uđu u gej klub - ispričao je naš sagovornik.

Menadžer kluba „Vip” potvrdio je za naš list da je grupa navijača pokušala da uđe u njihov klub, pa je tako došlo do svađe sa radnicima obezbeđenja.

Vlasnik kluba „Pležer” razočaran je prvom informacijom koja je juče kružila portalima da je tuča izbila zbog napada na njegov klub u kojem se okuplja LGBT populacija.

- To nije napad na moj klub, već su ti momci pokušali da uđu u „Vip” - kaže vlasnik.

„Mislili smo da ćemo biti ubijeni”

Gosti kluba „Pležer” bili su zatvoreni u tom lokalu tokom tuče dok se napolju ne smiri situacija. Kako objašnjava jedan od svedoka za „Alo!”, oni su mislili da je napad usmeren na njih i mesto u kojem su se okupili.

- Ljudi su bili vrlo uspaničeni, mislili smo da su se ti mladići usmerili baš na nas i da ćemo biti pobijeni kao gosti gej kluba u Orlandu, ali ipak je napadnut „Vip” - izjavio je jedan od gostiju kluba „Pležer”. Podsetimo, ove godine u junu džihadista je u gej klubu u Orlandu ubio 50, a ranio 53 ljudi.

 

Save

Komentari (2)

bata

15.11.2016 08:47

U subotu ujutru na početnoj stanici 53-ojke na Zelenom vencu, veća grupa navijača je ničim izazvana napala četiri mladića, od kojih su dvojica ubodena nožem, jedan dobio potres mozga dok je četvri prošao da podlivima. Valjda će vlast jednom staviti pod kontrolu te grupe koje su sve samo ne navijači.

Peki

15.11.2016 10:33

Hahhaa, bravo za obezbeđenje. Navijači mangupi u pokušaju dobili preko nosa i nogu u zadnjicu.