Policija
Alo!/Marko Metlaš
Policija

Alo!/Marko Metlaš

Policija, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Osman A. (65) iz Tutina, nastavnik u Osnovnoj školi "Rifat Burdžević Tršo", dve godine je silovao učenicu koja sada ima trinaest godina. On je dete više puta obljubio u sali za fizičko vaspitanje, kao i u svlačionicama te škole.

Pročitajte još:

Slučaj silovanja je otkriven kada se devojčica nedavno požalila roditeljima i ispričala šta joj Osman, inače nastavnik fizičkog vaspitanja, radi već pune dve godine.

- Ona je ispričala da je sve počelo pre dve godine, tačnije kada je ona imala 11 godina i bila peti razred. Devojčica je navela da ju je Osman najpre neprimereno dodirivao tokom vežbanja u sali i da je to radio sve češće. To je sve trajalo do trenutka kada ju je on silovao u sali za fizičko vaspitanje i svlačionici - kaže izvor blizak istrazi.

Pročitajte još:

Devojčica je ispričala da ju je nastavnik u toku dve godine silovao u više navrata.

- Lekari su ustanovili određene promene na intimnoj regiji devojčice i tada je, istog trenutka, izdat nalog za hapšenje nastavnika. Taj lekarski nalaz će biti od velikog značaja tokom ovog postupka.

Policijska patrola je ubrzo pronašla Osmana A., koji je bio iznenađen hapšenjem.

- Nastavnik je bio uznemiren i loše se osećao. Na saslušanju u policiji je prvo pričao da mu uopšte nije jasno zašto je okrivljen. Međutim, kada su mu predočene optužbe, on je kategorično počeo da tvrdi kako nema nikakve veze sa silovanjem devojčice. Kazao je i da mu je sve namešteno - kaže izvor.

policija

Alo!/Marko Metlaš

policija, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Policija je u saopštenju navela da je uhapšenom određeno zadržavanje do 48 sati i da će, zbog sumnje da je u prethodnom periodu silovao trinaestogodišnju devojčicu, uz krivičnu prijavu biti priveden kod nadležnog tužioca.

U školi u kojoj nastavnik radi nisu želeli da komentarišu ovaj događaj, već su kratko rekli da bi trebalo sačekati rezultate detaljne istrage.

Vest da je Osman A. silovao učenicu i da je sve trajalo dve godine uznemirila je meštane Tutina. Za uhapšenog nastavnika kažu da ga znaju kao dobrog i poštenog čoveka i da ne treba nikom suditi sve dok "sud ne kaže poslednju reč."

- Još nismo zaboravili prošlogodišnje hapšenje jednog nastavnika iz seoske škole u Tutinu, koji je nakon par meseci istrage vraćen na posao. Prvo mora sve da se ispita kako bi se sprečila nagađanja i linčovanje na društvenim mrežama - kaže jedan meštanin Tutina.