Evo ko je "fantom" s Novog Beograda (VIDEO)

Snežana Dž. Stojanović | vesti 2016-08-26 08:12:00 2016-08-26 08:12:00

Uhapšen muškarac koji je sinoć pucao, a potom se krio u soliteru u Bloku 45 na Novom Beogradu. Ministar Stefanović čestitao na akciji, a stanari zgrade sumnjaju da je njihov komšija Pile "fantom". Prema nezvaničnim informacijama uhapšen je i saučesnik.

Dušan Milenković

Posle gotovo 18 sati opsade novobeogradskog solitera u Bloku 45, policija je uhapsila muškarca u zgradi u Jurija Gagarina na Novom Beogradu. Sumnja se da se uhapšeni celu noć krio u stanu na 12. spratu.

Ministar policije Nebojša Stefanović čestitao je pripadnicima policije na profesionalnom radu i odgovornosti koju su pokazali tokom ove akcije.

"Pripadnici MUP-a uhapsili su u stambenoj zgradi u Ulici Jurija Gagarina 241 osobu za koju se osnovano sumnja da je sinoć, oko 20 časova, učestvovala u događaju na Novom Beogradu, u kome je ispaljeno više hitaca iz vatrenog oružja i tom prilikom oštećena dva vozila", navodi se u saopštenju MUP u kome se dodaje da tokom akcije niko nije povređen.

Reporteri s lica mesta javljaju da je muškarac uhapšen iza zgrade i da je, dok su ga hapsili i smeštali u automobil, vikao "Policija, policija!"

Stanari solitera, međutim, tvrde da uhapšeni nije "fantom" od sinoć, već da je reč o njihovom komšiji koga znaju kao "Pile", bivšem kriminalcu koji je ranije osuđivan, ali se "penzionisao". On živi u susednoj zgradi.

Pile, odnosno Aleksandar Stojanović (44)osuđivan je ranije zbog pljačke na pet i po godina. On je svoju kaznu odležao, a jedno vreme boravio je i u Brazilu.

Stanari koji su videli pravog "fantoma" tvrde da ovo nije čovek koji je sinoć šenlučio.

Potraga za muškarcem koji je sinoć pucao, pa pobegao u zgradu nastavljena je jutros.

Jedna stanarka je policiji dala snimak sigurnosnih kamera na kojem se, kako se navodi, vidi da je reč "o proćelavom muškarcu, starom oko tridesetak godina, koji nosi naočare za sunce".

Policija je od jutros, uz spiskove stanara, kontrolisala ko ulazi i izlazi iz zgrade, a nove patrole stalno su pristizale ispred zgrade.

Pretpostavljalo se da se on još krije na višim spartovima solitera, a neki očevici tvrde da su videli napadača, ali da se plaše za svoju bezbednost.

 

 

Posle pucnjave, osumnjiceni je pobegao dalje Ulicom Jurija Gagarina, ali mu je kod broja 213 otpao točak na vozilu, pa je nastavio da trči i naoruyyan uleteo u soliter u Ulici Jurija Gagarina 241.

Kako su sinoć javili reporteri sa lica mesta, policijske snage opkolile su ceo Blok 45 na Novom Beogradu, kao i soliter u kojem se krije napadač.

Policija je, kako navode beogradski mediji, pronašla dva pištolja u napuštenom automobilu napadača.

Jake policijske snage opkolile su soliter u kojem se nalazi napadač, a na licu mesta stigli su i policajci sa dresiranim psima.

Stanari su u tom trenutku bili obavešteni da ne mogu da izađu napolje, niti iko sme da uđe u zgradu.

Policijske snage sa drugim cevima u etapama ulazile su u zgradu i pretraživale deo po deo.

U ovoj akciji nema povređenih.

Expand player
Pogledajte više