Nebojša Karan
MUP
Nebojša Karan

MUP

Nebojša Karan, Foto: MUP

Siniša Karan iz Sombora, otac Nebojše Karana (26), koji je juče, nakon potrage duge 18 dana, nađen ubijen na njivi u naselju Obzir kod Sombora, kaže da ne može ni da pretpostavi ko bi i zbog čega ubio njegovog sina.

Pročitajte još:

Nesrećni čovek smogao je juče snage i u ispovesti ispričao da je njegov Nebojša 9. februara prvi put izašao iz porodične kuće u Ulici Eugena Kočiša, a da mu nije rekao gde ide.

- Subota je bila, oko 20 sati. Stariji sin i ja smo bili u dnevnoj sobi i pričali. Nebojša je samo izašao i nije nam se javio, što nikada ranije nije činio. Pošto je izašao u laganoj jakni, pomislio sam da je tu negde u blizini. Tokom večeri sam ga zvao na telefon, nije se javljao, a posle sam video da mu je mobilni ostao u sobi i da je ton isključen - priča neutešni Siniša, koji je van sebe od bola, zbog čega je primio injekciju za smirenje.

Preporučujemo i ovo:

Kako kaže, sutradan ujutro, kada je video da Nebojša nije došao, otišao je u policiju i prijavio nestanak.

- Naslutio sam neko zlo. Svih 18 dana potrage smo obilazili napuštene kuće i salaše, kanale, njive, sva mesta gde se retko zalazi, ali nismo ga našli. Nigde nije bilo nikakvog traga - priča otac i dodaje da mu se tokom potrage javio mladić tvrdeći da ga je video u gradu.

Podsetimo, Nebojšino telo je na napuštenom salašu našao meštanin. Na telu su bile dve rane od metka - na glavi i grudima, a sumnja se da je mladić ubijen istog dana kada je i nestao.

- Valjda to tako ide, zbog istrage. Nisu hteli čak ni da nam kažu mesto gde je nađen, a želeli smo da odemo i zapalimo sveću. Predali smo policiji njegov telefon, da vide s kim je kontaktirao, možda je tu neki trag. Neki pričaju da je dugovao novac, ja u to ne verujem. Nije bilo potrebe, imali smo dovoljno, ne za razbacivanje, ali za naše potrebe dosta. Da je i uzeo, rekao bi nam. Bio je otvoren, sve nam je govorio - kaže on.

Nebojša Karan

Facebook

Nebojša Karan, Foto: Facebook

Siniša ističe da ne može ni da pretpostavi šta bi mogao da bude motiv brutalnog zločina.

- Nebojša nije bio konfliktan. Živeo je mirnim i običnim životom jednog mladića. Da ga je neko napao, bio je jak da se suprotstavi... Ne mogu ni da pomislim šta se dogodilo. Bio je zadovoljan, ništa nije ukazivalo da ima bilo kakve probleme - kaže otac i dodaje da se njegov sin pre nestanka dogovarao s kumom koji je dobio bebu da ide kod njega da vidi novorođenče i da proslave.

Kuća porodice Karan juče je bila kuća tuge i žalosti. Rođaci, prijatelji i komšije dolazili su čitavog dana da izjave saučešće neutešnim roditeljima i bratu Nemanji (28).

- Bio je jedan miran i tih mladić, ne znam zašto bi mu neko naudio. Samo da nam svima bog da snage da izdržimo ovu bol i dočekamo da se njegov ubica nađe i kazni. Roditelji su na lekovima za smirenje, brat ne progovara ni reči - kaže jedna komšinica.