Meksiko
Tanjug/AP
Meksiko

Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Srbin Dejan Stanimirović (45) stradao je igrajući ruski rulet u kući bivšeg kolumbijskog vođe gerilaca u gradiću Gvamal, u srcu ove južnoameričke zemlje!

Kada je policija nakon dojave došla na lice mesta, izbio je opšti rat u kom su ubijeni i vlasnik kuće i dva policajca. Sve je počelo u ranim jutarnjim satima 1. aprila u kući u kvartu La Florida koja je bila puna ljudi.

Među njima su bili i Hose Visente Rivera Mendoza, poznat kao Vojnik, i Stanimirović, koga su Kolumbijci zvali Markos, i koji je, prema pisanju lokalnih medija, radio kao obezbeđenje Mendozi.

Meksiko

Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Društvo je celu noć pilo alkohol i pred zoru su odlučili da igraju ruski rulet. Kada je na njega došao red, Stanimirović je prislonio cev revolvera na glavu i povukao oroz, a metak je opalio! „Iznenada se čuo pucanj. Ljudi koji su se nalazili u kući su očigledno pijani započeli opasnu igru. Jedan stranac teško je ranjen“, piše portal „El Tiempo”.

Prema jednoj verziji, Stanimirović je zatečen u kući mrtav. Prema drugoj, prebačen je u bolnicu u gradu Viljavisensio, gde je preminuo.

Šta se tačno dešavalo nakon što je ispalio sebi metak u glavu, nikom nije jasno zbog haosa koji je usledio.

- Kada su policajci došli da istraže šta se dogodilo, iz kuće su istog časa otvorili vatru na njih. U okršaju su stradali narko-bos i dva policajca - prenosi „Bluradio“. E. H.