Silovanje, starica
Shutterstock
Silovanje, starica

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kako nezvanično saznajemo, dvojica dvanaestogodišnjaka i jedan četrnaestogodišnjak nakon iživljavanja nad staricom mobilnim telefonom su fotografisali unakaženu ženu i slikali selfije pored nje, misleći da je mrtva.

Kako „Alo!” saznaje, maloletni N. B. (14), N. Č. (12) i F. Z. (12) krenuli su da obiju Veronikinu kuću, a kada im je ona otvorila, usledio je pravi horor.

- Dečaci su upali unutra i tražili su od bake da im preda novac. Međutim, ona im se pravdala da nema para, što je njih razbesnelo. Počeli su brutalno da je tuku, misleći da će se ona na kraju slomiti i reći im gde drži novac - kaže naš dobro obavešteni izvor.

Prema njegovim rečima, trojica tinejdžera udarali su Veroniku po celom telu, a kada su je oborili na pod, išutirali su je i gušili jastukom, najverovatnije u nameri da je ubiju, pošto su se plašili da im je zapamtila lica.

- U svojoj brutalnosti su otišli toliko daleko da su joj u usta gurali štap, koji je ona najverovatnije koristila za hodanje. Nesrećna starica se od silnih batina u jednom trenutku onesvestila i nepomično ostala da leži na podu - prepričava horor naš izvor i dodaje da su maloletnici tada pomislili da je Veronika preminula.

- Pokušali su da je ožive. Drmusali su je, dozivali i davali joj veštačko disanje, ali kako se ona nije pomerala, bili su ubeđeni da su je ubili. Tada je, navodno, jedan od maloletnih nasilnika mobilnim telefonom slikao onesvešćenu staricu i zabeležio selfi, a policija je te fotografije pronašla u njegovom telefonom - kaže sagovornik.

Pritvor za dečaka (14)

Kako saznajemo, sudija za maloletnike Višeg suda u Zrenjaninu odredio je jednomesečni pritvor N. B. (14). On je osumnjičen za krivično delo teškog ubistva u pokušaju.

- Njegovi saučesnici N. Č. i F. Z. imaju po 12 godina i spadaju u mlađe maloletnike, tako da su oni nakon saslušanja u policiji pušteni. S obzirom na to da N. B. ima 14 godina, on jeste krivično odgovoran i zbog toga mu je i određen pritvor - objašnjava naš sagovornik upućen u slučaj.

Nakon što su se slikali sa „lešom”, maloletnici su pobegli iz kuće i otišli u školu, a policija je u Veronikinoj kući zatekla užasan prizor - razbacane stvari, tragove krvi i provale.

- Slučaj je otkriven tako što je policija vodila istragu zbog serije provalnih krađa na teritoriji Bečeja. Policajci su po pozivu došli i u Veronikinu kuću i sa lica mesta uzeli DNK tragove osumnjičenih. Ispostavilo se da oni pripadaju maloletnim provalnicima. Nakon što su osumnjičeni identifikovani, policija se uputila u školu koju pohađaju i uhapsila ih tokom nastave - kaže naš sagovornik i dodaje da su osumnjičeni maloletnici odranije poznati policiji po krađama.

Kako nezvanično saznajemo, osumnjičeni maloletnici saslušani su u policiji u prisustvu radnika Centra za socijalni rad. Oni su, navodno, priznali šta su uradili, a u telefonu jednog od njih nađene su i morbidne fotografije, koje su zaprepastile inspektore.

Teško povređena Veronika R. transportovana je u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu.

Komentari (14)

Glumica

25.11.2017 07:20

sudjenje i kazne kao za odrasle

stranac

25.11.2017 09:35

@Glumica - nisu ameri glupi sto imaju termine sudjenje kao odraslom i presuda kao odraslom pa onda mogu klinca od 12 godina da osude na smrt i da izvrse kaznu kad napuni 18,ili nekog od 14 da osude na dozivotnu zbog teskog krivicnog dela ili zbog 3 uzastopna krivicna dela.mislim da takav zakon bolje i preventivnije deluje nego ova sprdnja kod nas...ovde maloletnici kradu,pljackaju i skoro ubijaju stare i nemocne,ubijaju penzionere na ulici,ubijaju beskucnike spaljivanjem a drzava ih opominje...

kobasica srbije

25.11.2017 07:27

E je*eš ti ovaj naš zakon ne podležu krivičnom gonjenju a spremni na ovakva zlodela. Za nedelju dve eto njih opet u crnoj hronici čitaćemo kako momci stasavaju.Užas.

ŠOJKE

25.11.2017 07:28

kraj je pameti. Neka nam je bog u pomoci.

INSPEKTOR

25.11.2017 09:55

Evo meni posla za koji dan...Hvataj ponovo ova dva koja ne podlezu krivicnom gonjenju...E moja evropo ljudska prava za mladje maloletnike,a gde su prava za njihove zrtve?? Sve se to resava na vrlo lak nacin... da ne pominjem,nece hteti da objave kome9ntar....

Inspektorka

25.11.2017 13:14

@INSPEKTOR - Vi hapsite, al sudstvo oslobadja! Svako od nas zna, da sto je baja opasniji (vise tetovaza, vise kriv.dela..dublji dzep) sudija ga ne procesuira ili nanogica.. Sta bi sa sinom od policajca iz NS, za onakva dela onolicke kazne.. Smejurija od drzave, nazalost.

Sundjer Bob

25.11.2017 09:57

U popravni dom pod strogim nadzorom do 18-te a onda na izdrzavanje kazne u zatvor...

Roditeli

25.11.2017 10:07

Imaju li ta deca roditelje? Iz kakvih su porodica? O tome treba pisati! Zbog ovakvih nedela nikog ne treba štedeti! Decu odmah smestiti u zatvor za maloletnike, a kad napune 18 godina u zatvor za odrasle! Pod hitno menjati zakon! Naravno da ga večina poslanika neće usvojiti, jer ista ta većina ima problematičnu decu!

Marko

25.11.2017 10:39

da je ova država normalna država deca bi se školovala i radila posle skole ..ovako u ovom vrtlogu gubi se svaki smisao normalnog razmišljanja ..kriminalci su idol deci ..ne rade a imaju para

Da li su i ovi jaci od drzave

25.11.2017 11:01

Vrlo lako za resavanje.Menjajte zakon.Do 18 u popravni dom,a od 18 u zatvor do 58. godine zivota.a obzirom da imaju afiniteta prema stapovima da se isti iskoristi svaki dan takodje od 18 godine kako bi se naucili pameti.

nedjo

25.11.2017 15:22

bice im kazna da sede 5 minuta u ćoše

Dr.Agan

25.11.2017 15:41

Otac i sin po 20 godina,celu kaznu da odleže i tako još nekoliko puta i nema više nasilja u Srbiji.Ovako sudovi su samo na papiru i sude kako ima vlast kaže.

pradatori nisu samo deca

25.11.2017 22:22

Da su zivotinje ubili bi ih na mestu jer su opasni?Kakva je razlika ?Medicina je k k kad nema lek za ovakvo ponasanje ili su nam bas ovakvi potrebni.

starost je i sama teska

25.11.2017 22:26

svima koji ovo mogu da sprece a nista ne čine zelimo da i sami isto dozive u starosti . a "deci""Deco" psi vas rastrgli !