kosovska policija
Tanjug
kosovska policija

Tanjug

kosovska policija, Foto: Tanjug

Sinoć posle ponoći zapaljen je automobil u ulici Milana Radulovića Krcuna u Leposaviću. Kako Kosovo Onlajn nezvanično saznaje radi se o automobilu Slavka Simića, člana Predsedništva Srpske liste i poslanika u kosovskom parlamentu.

Eksplozija je probudila stanare zgrade ispred koje je vozilo bilo parkirano.

Policija i vatrogasci su izašli na lice mesta i požar je lokalizovan, a prema nezvaničnim informacijama u požaru niko nije povređen.

Prema nezvaničnim informacijama, Simić nije u trenutku incidenta bio u Leposaviću. Policija je započela istragu i više detalja o događaju znaće se danas tokom dana.

Portparol KPS za sever Kosova Branislav Radović potvdrio je za Kosovo Onlajn da je 25 minuta iza ponoći u Leposaviću došlo do požara na putničkom vozilu marke “pežo”, crne boje kosovskomitrovačkih registarskih tablica čiji je vlasnik Srbin sa inicijalima S.S. (1984).

“Vozilo je bilo parkirano u nedovršenoj garaži ispred zgrade u kojoj je stanovao vlasnik, na lice mesta izašli su priparnici vatrogasne jedinice i patrola Policijske stanice Leposavić”, rekao je Radović.

On je dodao da je požar lokalizovan, ali je vozilo čija je vrednost procenjena na oko šest hiljada evra, potpuno izgorelo.

“Regionalna istražna jedinica , forenzičari i protivpožrni inspektori obavil su uviđaj. Kontaktiran je dežurni tužilac koji je delo okarakterisao kao podmetanje požara”, rekao je Radović.