Nakon svedočenja male Jane, Tužilaštvo ima SUMNJE KOJE OTKRIVAJU UBICU?

Blic/Z.K. | vesti 2018-06-30 20:02:04 2018-06-30 20:02:04

Više tužilaštvo je ovim iskazom dopunilo optužnicu kojom tereti Marjanovića za teško ubistvo

Emisija Pod sjajem zvezda

Nova optužnica protiv Zorana Marjanovića, osumnjičenog da je ubio Jelenu Krsmanović, dopunjena je poslednjim svedočenjem njihovog deteta. Međutim, tužilaštvo sumnja da je dete instruisano kako da priča sa tužio.

Prema pisanju medija, svedočenje devojčice, koje je obavljeno prošle nedelje u tužilaštvu, od krucijalnog je značaja za dalje krivično gonjenje Zorana Marjanovića jer ukazuje na to da su na Janino mišljenje i viđenje dana ubistva uticali članovi porodice Marjanović.

- Oni su instruisali dete šta i kako da kaže da bi bila odbrana. Nadali su se da će devojčica da izvuče tatu, učeći je šta i kako da priča - otkriva izvor.

Više tužilaštvo je ovim iskazom dopunilo optužnicu kojom tereti Marjanovića za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora. Optužnica je u sredu stigla u Viši sud u Beogradu, koji će razmotriti da li će je ovaj put prihvatiti.

Više javno tužilaštvo svedočenje male Jane (7), ćerke ubijene pevačice Jelene Krsmanović, vidi kao ključni dokaz protiv njenog oca Zorana jer smatra da je dete instruisano.

 Naučene reči

- Devojčica je na saslušanju koristila reči neprimerene za njen uzrast. Govorila je „pritvor“, „okrivljeni“... što jasno ukazuje na to da je na nju ostavilo traga to što dve godine od ubistva majke živi sa porodicom okrivljenog. Ceo njen iskaz može da se protumači na isti način - devojčica je naučena šta i kako da govori - kaže izvor upoznat sa istragom.

Prema njegovim rečima, tako naučeno dete zapravo je upotrebljavalo iste reči koje su tokom istrage govorili i sami Marjanovići.

- Devojčica je odmah na početku saslušanja ispričala da je njen tata u pritvoru jer su ga „pogrešno okrivili neki ljudi koji lažu“ i „novinari“, kao što su pričali Marjanovići. Ona je ispričala da je njena mama otišla da trči, a da su posle nekog vremena ona i Zoran videli da je nema, nakon čega su je tražili. Sve što je pričala izgledalo je pripremljeno, a često bi znala da se zbuni na nekim pitanjima koja se tiču nestanka njene mame - zaključuje izvor.

Expand player
Pogledajte više