POLICIJA MORALA DA REAGUJE Nakon pozivanja na ubistvo i silovanje članova Vlade, opozicija OTIŠLA KORAK DALJE!

MUP će nasilnike privesti pravdi u najkraćem mogućem roku.

Propao protest
Propao protest, Foto: Alo!

Pre par nedelja digla se velika bura oko izveštavanja novinarke Studija B o protestu opozicije koja je samo bila uvertira u događaje koji su usledili nekoliko dana posle. Na društvenim mrežama poveo se medijski linč i krenulo iznošenje detalja iz privatnog života Barbare Životić. 

Reporterka je diskreditovana kao žena i izvređana na najprimitivniji način. Nakon toga, težište se prebacilo na urednicu Studija B koja je nazivana najpogrdnijim imenima, a onda su na dnevni red došle i direktne pretnje po fizičku bezbednost.

Nažalost, ovakvi slučajevi evidentno su označili samo početak kontinuiranog nasilja usmerenog na slobodu izveštavanja i na sve one čije mišljenje nasilnici karakterišu kao nepodobno.

 

Ovoga puta, na društvenoj mreži Tviter, na profilu pod nazivom "Protestom protiv tamničara" osvanula je fotografija vlasnika Alo novina Saše Blagojevića, koji je iz njihovog bubnja odabran metodom slučajnog uzorka.

Ispod navedene fotografije ponuđena je Blagojevićeva kućna adresa i broj telefona, nakon čega se insinuira na obilazak njegove kuće. Skupina koja stoji iza gore pomenutog profila ovakvim ponašanjem ugrozila je bezbednost Saše Blagojevića i nanela nemerljivu štetu njemu i njegovoj porodici, kao i svim urednicima i novinarima Alo novina koji su verovatno njihova primarna meta.

Ustavom Republike Srbije, garantuje se sloboda mišljenja i izražavanja, kao i sloboda da se govorom, pisanjem, slikom ili na drugi način traže, primaju i šire obaveštenja i ideje, ali pozivanju na linč novinara Ministarstvo unutrašnjih poslova odlučilo je da mora stati na put.

MUP je obavešten o pretnjama i u najkraćem mogućem roku preduzeće sve da zaštiti uredništvo lista Alo,  kako bi se nasilnicima stalo na put i presekla praksa linča novinara.

UMALO OPŠTA TUČA NA PROPALOM ĐILASOVOM SKUPU! "E, vala nećeš, Vuče Jeremiću!" (FOTO)

Propao protest
Propao protest, Foto: Alo!

Pripadnici opozicionog poktera "Savez za Srbiju" koji stoje iza subotnjih protesta i ovakvih društvenih grupa moraju se ispitati i privesti pravdi. Ovakav vid ponašanja se mora sankcionisati, a lica na koja se upire prstom moraju se zaštiti.

Nakon brojnih pozivanja na ubistvo i silovanje članova Vlade, evidentno je da je sada urednicima, vlasnicima i novinarima stavjena meta na čelo i ugrožena njihova lična bezbednost.

Iz datog razloga dužnost svih sredstava javnog informisanja jeste da ukažu pažnju javnosti na ono što se dešava poslednjih meseci i prekine se praksa nasilja kojem pribegavaju opozicione skupine.

Kampanja protiv slobode medija traje mesecima unazad, a svi neistomišljenici okarakterisani su kao nova meta izgrednika kojima je cilj da spreče svaki vid slobode i ukinu osnovna načela demokratije.

 

 

 

Povezane vesti

 • Korisnik: ivana
  07/01/2019 - 18:53
  Opozicija nam je sve gore od goreg!
 • Korisnik: Aleksa
  07/01/2019 - 18:26
  Od njih se i ne ocekuje nista drugo, vec da nastave kao do sada da vredjaju, prete i psuju gradjane Srbije i vlast u Srbiju, sramota!
 • Korisnik: Joca
  07/01/2019 - 17:44
  Opozicija prezentuje odlicnu politicku ideju narodu i salje lepu praznicnu poruku.
 • Korisnik: kaljica
  07/01/2019 - 17:05
  Krivo im je sto mogu na prstima da izbroje svoje pristalice
 • Korisnik: Milica
  07/01/2019 - 16:25
  Svaka im cast, pa samo dokazuju da narod nije pogresio kome je dao svoj glas, i ovakvim ponasanjem samo mogu da se nadaju da ce iko da glasa za njih!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi