BRUTALNI NAPAD PETORICE MALOLETNIKA NA POLICIJSKU PATROLU U PARAĆINU Najpre su vređali policajace a kad je jedan uhapšen nastao je opšti haos! Četvorica zasula stanicu kamenjem,a na kraju svi završili sa lisicama na rukama

Napad bez ikakvog povoda

Policija rotacija uviđaj
Policija rotacija uviđaj, Foto: Alo!/Marko Metlaš

 

Petorica maloletnika rano jutros bez ikakvog povoda napala su dvojicu policajaca.

Kako je saopštio Nezavisni sindikat policije petorica mladića ničim izazvano uputili su uvrede i provokacije policajcima S.S. i NJ.R. Kako su policajci potvrdili prvo su se našli u čudu kada su mladići iz automobila i bez ikakvog povoda počeli da im viču: " kerovi", pokazuju srednji prst i upućuju vulgarne poruke. Policajci su tom prilikom reagovali i uspeli da privedu jednog od osumnjičenih.

 

Međutim, kao navodi NSP umesto da se na tome završi i da privođenje jednog kod ostalih izazove strah i opomenu, posebno što su većinom u pitanju maloletnici, dolazi do potpuno obratnog i neočekivanog efekta. Nastaje prava drama i scene koje smo do pre par godina gledali samo u filmovima.

 

" Osumnjičeni L.Z. iako vezan lisicama i dalje pruža otpor udarajući nogama sa zadnjeg sedišta staklo na službenom automobilu a za to vreme četvorica njegovih drugova, takođe uz pretnje i psovke, polako okružuju automobil sve više mu se približavajući. Vozilo kreće ka stanici i tada jedan od njih svom silom šutira u zadnji deo automobila, drugi u retrevizor, ostali lupaju po krovu! Ni to im nije bilo dosta, pa se posle određenog vremena upućuju u policijsku stanicu i zasipaju kamenjem službena vozila koja su bila parkirana ispred. Policajci izlaze iz stanice u nameri da privedu napadače i u tome uspevaju ali je i tom prilikom kao kod L.Z. bilo aktivnog otpora od strane počinioca. Kasnije je kod privedenih ustanovljeno prisustvo alkohola u krvi a u pitanju su J.A. (2000), J.M. (2003), M.M. (2003) i Đ.Đ. (2002) svi iz Paraćina", saopštio je NSP.

 

Protiv imenovanih biće podnete prekršajne prijave u skraćenom postupku i krivične prijave.

 

"Sve češći i sve bezobzirniji napadi na policajce nisu toliko zabrinjavajući koliko motivi kojih često nema kao što je ovde slučaj ili su u pitanju burne reakcije na obične,rutinske intervencije kao što smo nedavno gledali u Pirotu. Nezavisni sindikat policije ovom prilikom apeluje na nadležne da navedene izgrednike najoštrije kazne za primer drugima kako se ovakvi slučajevi više ne bi događali" .

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi