Vatrogasci
Alo.rs
Vatrogasci, požar kod Starog dvora

Alo.rs

Foto: Alo.rs

Bilo je možda negde oko pola dva, spavala sam kada sam začula neko pucketanje na krovu i osetila miris paljevine. Brzo sam probudila supruga. Vatra se proširila strahovitom brzinom uspeli smo samo da probudimo ostale i izvedemo decu napolje. Za nekoliko minuta plamen je progutao našu kuću - priča Jelena Petrović čiji je dom do temelja izgoreo u noći između srede i četvrtka, u požaru koji je zahvatio još dva stambena objekta i kamp prikolicu, u Šavničkoj ulici na Čukarici.

Na sreću žrtava nije bilo, a skoro 20 vatrogasaca gasilo je vatrenu stihiju do ranih jutarnjih časova. Brzom intervencijom spasilačkih ekipa iz kuća koje je zahvatio plamen spašeno je osmoro maloletne dece. Ona su u međuvremenu smeštena kod prijatelja i komšija koji žive u blizini.

Porodica Petrović pred zoru gledala je kako im se kuća urušava. Vatra koja je zahvatila krov, brzo se proširila na dva susedna objekta. Uspeli su samo da spasu jednu kamp prikolicu koja je bila u dvorištu. Na mestu gde su nekada bili sređeni domovi, ni zidovi nisu ostali. Dokumenta, nameštaj, igračke, odeća i obuća pretvoreni su u pepeo.

Pročitajte još:

- Kada sam videla da nam gori krov, odmah sam otrčala do susedne kuće u kojoj je živeo moj sin sa svojom decom, jer sam videla da vatra zahvata i njihov krov. Ciglom sam slomila prozor i probudila ih - sa suzama u očima priča Jelena. - Brzo sam izvela unučiće napolje, a sin je pomogao snaji koja je u devetom mesecu trudnoće.

Brzom intervencijom ekipa Hitne pomoći trudnica je odmah prevezena u porodilište jer je krenuo porođaj. Novi član porodice Petrović je došao na svet, ali za sada nema dom u koji može da dođe.

- Ne znamo šta ćemo da radimo niti gde ćemo bebu dočekati. Nadamo se da će nam nekom pomoći, jer svaka vrsta pomoći nam je dobrodošla - dodaje sagovornica.

U toku dana pripadnici policije i forenzičari su obavili uviđaj nakon kojeg će biti poznat tačan urok koji je doveo do požara. Prema nezvaničnim informacijama vatra je prvo zahvatilo krov kuće Petrovića, a zatim se proširila i na ostala dva objekta.

Bonus video: Oteta maloletna deca Slavice Burmazović vratila su se u Srbiju!