Policija
Alo!/Z. Gligorijević
Policija

Alo!/Z. Gligorijević

Policija, Foto: Alo!/Z. Gligorijević

Svađa starijih supružnika u Ruskom Selu kod Kikinde mogla je da se završi kobno i da ih trajno ostavi bez krova nad glavom, jer je muž izazvao namerni požar u kojem im je izgorela starija kuća, a kada je video šta je uradio, pokušao je da se obesi. Na sreću spasile su ga supruga S.A. i komšinica koja joj je pritekla u pomoć.

PROČITAJ JOŠ:

Porodična drama odigrala se u subotu, kada se dvoje supružnika najpre posvađalo, a onda je razljućeni A.D. (70) otišao u garažu i u besu zapalio automobil, ne računajući da će se vatra proširiti na ostali deo imanja. Međutim, upravo to se i dogodilo, pa je u požaru do temelja izgorela starija kuća u Ulici Bratstva-jedinstva, koja se nalazi tik uz garažu. Kada je video šta je uradio, nesrećni A.D. je pokušao da se obesi, ali su ga spasile supruga i mlađa komšinica koja joj je pritekla u pomoć i presekla konopac, a malo kasnije pozvala je i policiju.

Požar je ugasila vatrogasna jedinica koja je brzo stigla, isto kao i Hitna pomoć koja je A.D. i njegovu ženu prebacila u bolnicu. Nakon ukazane lekarske pomoći žena je puštena kući, a A.D. je prebačen na lečenje u Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti “Sveti Vračevi” u Novom Kneževcu.

PREPORUČUJEMO:

Njegova žena S.D. potresena događajem ne želi ništa da priča. Sa nesrećnim supružnicima solidarišu se i komšije koje dodatnim pričama ne žele da im oteževaju situaciju u kojoj su se našli.

- Toga dana nisam čula nikakvu svađu, već smo osetili dim, a onda smo čuli kako njegova žena doziva pomoć. Kad smo izašli na ulicu videli smo da gori garaža i da je vatra već zahvatila i deo kuće. Bilo je strašno. Ostali su bez svega - posvedočila je jedna komšinica.

Supružnici, ipak, nisu ostali bez krova nad glavom. Osim stare kuće koja im je, kao i garaža, izgorela u požaru, oni na istom placu imaju i novu kuću u kojoj je sada supruga A.D. Njihove komšije svedoče da je A.D. bio vredan čovek, da je znao da uradi mnogo zanatskih poslova i žale zbog onoga što se dogodilo.