Poruke - Profil ucenjivača
Privatna arhiva
Poruke - Profil ucenjivača

Privatna arhiva

Poruke - Profil ucenjivača , Foto: Privatna arhiva

- Majka deteta nam se obratila uplašena da dotični predator nije nedgde u blizini, sa velikim strahom i brigom za ćerku. Nju je konstantno ucenjivao muškarac koji je vremenom i perfidnom igrom uspeo da uspostavi poverenje devojčice, sve dok mu nije poslala prvu slobodniju fotografiju. Ovo je smo jedna u nizu prijava za ucenjivanje dece na internet platformama koje dobijamo od samih žrtava ili njihovi roditelja - kažu za "Alo!" lovci na pedofile.

Oni su posle majčine prijave analizirali profile predatora, koji se najčešće predstavlja imenom sa inicijalima A.N. na društvenim mrežama, i utvrdili da se nalazi na teritoriji Srbije, tačnije, na području Sente.

- Preuzeli smo prepiske i nakon analize i utvrđivanja da je dete van njegovog domašaja, a u dogovoru sa majkom devojčice, objavili smo njegove profile na našim Fejsbuk i Instagram stranicama i upozorili roditelje šta dotična osoba čini. Naime, roditelji su želeli da to reše bez zvanične prijave policiji, iako smo im to prvo savetovali. Briga zbog male sredine i strah da se ne otkrije identitet devojčice je opet pobedila, tako da smo predatoru morali direktno da se obratimo i objavimo njegove profile javno - kažu naši sagovornici.

Predstavlja se kao vršnjak devojčica

Predator-ucenjivač ima tri profila na Fejbuku i Instagramu, najverovatnije lažna, sa drugačijim imenima, gde kao prebivalište navodi Austriju.

- Ucenjivač se devojčicama predstavlja kao njihov vršnjak, šaljem im svoje nage fotografije, a zatim od njih traži da mu uzvrate. Kada se to dogodi, kao u konkretnom slučaju, počinju ucene, tako što na društvenim mrežama zaprati roditelje i prijatelje nesmotrenih žrtava, a potom preti da će prepiske i slike objaviti javno - kažu iz ove organizacije.

Pretio tužbom, pa obrisao profile

Majka i ucenjivač

Privatna arhiva

Majka i ucenjivač, Foto: Privatna arhiva

- Nako što smo ucenjivača obavestili da smo mu za petama, da se povuče i prestane sa ucenama, obratio se roditeljima devojčice i pretio da će da tuži njih i našu organizaciju. Međutim, nakon silnih pretnji, kao i većina predatora i siledžija kada su suočeni sa realnom opasnošću, brže bolje je sve profile pogasio - navode lovci na pedofile.