Otac monstrum, Ferdi Jašari
Facebook printescreen
Otac monstrum, Ferdi Jašari

Facebook printescreen

Otac monstrum, Ferdi Jašari, Foto: Facebook printescreen

Ferdi Jašari (22), osumnjičeni za brutalno ubistvo petomesečne ćerke Leonore, koja je umrla u KBC Zemun od teških povreda zadobijenih posle očevog šutiranja i pesničenja, na saslušanju kod tužioca priznao zločin, pravdajući se da je bio drogiran! 

Jašarija je majka Afrodita prijavila policiji, a on je mirno sačekao da mu stave lisice na ruke. Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio se da nije bio svestan svojih postupaka, govoreći da mu je droga popila mozak i da se gorko kaje zbog svega što je učinio.

Pročitajte još:

 

- Osumnjičeni Jašari je do detalja ispričao kako se dogodio zločin. Rekao je da ga je iz sna probudio dečji plač. Kako je bio mnogo nervozan, jer je zapao u narkomansku krizu, zgrabio je devojčicu i pokušao, navodno, da je umiri. Međutim, devojčica nije prestajala da plače, zbog čega joj je zadao jedan udarac pesnicom u telo - izjavio je Jašari.

On je naglasio da nije imao nameru da povredi dete i da mu je mnogo žao i teško.

Stravični zločin se dogodio 23. novembra u večernjim satima u ulici Bački Ilovik u Zemunu. Jašari je pesnicama izudarao svoju bebu, koju je majka Milena sa teškim povredama odnela u zemunsku bolnicu. Mala Leonora je 26. novembra preminula zbog serijskog preloma rebara, brojnih podliva i povreda unutrašnjih organa. Dok je policija pokušavala da dođe do Jašarija, njegova supruga ga je prilikom uviđaja policajcima predstavila kao svog komšiju!

Otac monstrum, Ferdi Jašari

Facebook printescreen

Otac monstrum, Ferdi Jašari, Foto: Facebook printescreen

Da je Jašari ubica, otkrila je njegova majka Afrodita, koja je doputovala iz Nemačke kako bi sahranila unuku.

Ona je u izjavi za „Alo!“ ispričala da je odmah posumnjala da je njen sin odgovoran za Leonorinu smrt.

- Jašari je na sahrani bio pijan! Odvela sam ga na stranu i pitala sam ga: „Šta te muči? Zašto je bila policija i zašto je rađena obdukcija?“ Mislila sam da se napio od tuge, ali se ispostavilo da je on krivac! Rekao mi je: „Žao mi je! Kajem se! Grize me savest…“ Odmah sam mu rekla da ću ga prijaviti i da mora da odgovara za zločin, a on je uzvratio: „Tako je pravedno! Nemam gde da se sakrijem.“ Upozorila sam ga:

„Unuka će mi ni kriva ni dužna trunuti u zemlji, a ti ćeš zbog toga trunuti u zatvoru! Sin si mi, ali će ti suditi onaj odozgo!“ - rekla nam je Afrodita.

 

U Više javno tužilaštvo u Beogradu treba da stigne obdukcioni nalaz, kojim treba da se utvrdi sve povrede koje je otac monstrum naneo detetu, kao i tačan uzrok smrti, dok će u nastavku istrage kao svedoci biti saslušane Jašarijeva supruga i majka.