Mal;anski berberin
Alo.rs
Mal;anski berberin

Alo.rs

Mal;anski berberin, Foto: Alo.rs

 

Ninoslav Jovanović (46), poznatiji kao „malčanski berberin“, osumnjičen da je 20. decembra oteo i deset dana mučio Moniku Karimanović (12) iz Suvog Dola kod Niša, priznao je zlodelo na saslušanju kod tužioca, a potom pitao da li će dobiti doživotnu robiju, saznaje ekskluzivno „Alo!“ od dobro obaveštenih izvora iz pravosuđa. On je rekao da nije planirao otmicu devojčice, već da mu je ta ideja „sinula u trenutku“. 

- Moniku nisam poznavao i nisam planirao njenu otmicu. Naišao sam na nju slučajno i tada mi je sinulo da je pokupim. To je bilo jače od mene. Učinila mi se kao velika devojka. Negodovala je i opirala se, pa sam morao da joj zapretim. Bežao sam s njom potom danima pred poterama. Počev od drugog dana, kada smo napustili skrovište kod Malčanske petlje, išli smo po nekoliko sati peške. Znao sam za kuću rođaka u selu Orašac i tu smo se sklonili pred poterama. Nisam imao mobilni telefon, ali sam jasno video policiju i Vojsku. Čuo sam helikopter dok je pretraživao teren i skrivali smo se u lovačkim kolibama i napuštenim kućama. Video sam i dronove i noćne pretrage, ali smo uspevali da umaknemo - rekao je između ostalog Jovanović istražnim organima.

On je priznao da je bio nasilan prema Moniki i da se dete uporno branilo.

- Monika je u nekoliko navrata pokušavala da pobegne. Gađala me je kamenicama, plakala, molila i tražila da je vratim kući. Jednostavno, nisam mogao. Kada smo ostali bez hrane bili i premoreni i promrzli, nameravao sam da je vratim kući i predam se policiji. Ali ona mi je bila neka vrsta obezbeđenja da dođem do Niša. Kada me je u Pasjači iznenadio Savić, morao sam da bežim i da se dalje snalazim sam. Sada se možda i kajem zbog svega i žao mi je, ali znam da nema opravdanja i da će me stići kazna, da li doživotna, samo mi to recite. Da li ću za ovo što sam učinio dobiti doživotnu robiju? - pitao je višestruki silovatelj, koji je pred istražnim organima pribrano i potanko izneo sve detalje otmice.

Malčanski berberin, Ninoslav Jovanović

Alo.rs

Malčanski berberin, Ninoslav Jovanović, Foto: Alo.rs

 

Sudeći po njegovom držanju na saslušanju, nije izgledalo da se iskreno kaje, već da pokušava da umanji svoju krivicu, navodi izvor našeg lista.

Kako „Alo!“ saznaje, otmičar je priznao da je prema devojčici bio nasilan i da joj je sekao kosu malo-pomalo nožićem, nekom vrstom peroreza, koji je imao kod sebe, a neposredno pre nego što je otkriven dokopao se makaza i ošišao je. Osim hrane i vode, kako je naveo, ponestali su mu i lekovi koje je poneo sa sobom zbog epileptičnih napada koje povremeno ima, pa je zato žurio da se približi Nišu. Nije priznao da je prišao Malči, kako su se pronele glasine, da bi mu neko doturao hranu, već je samo vrebao priliku da se prebaci do Niša.
Kod njega je prilikom hapšenja pronađen samo nožić. Poriče da je imao pištolj, ali je priznao da je to rekao u Pasjači kada je otkriven kako bi zaplašio domaćina i da dobio u vremenu.

- Činjenica je da je tokom bekstva iznemogao, izgladneo i promrzao, ali se ponaša sasvim pribrano. Njegovo poricanje da nije planirao otmicu i pripremao usput skrovišta je neodrživo jer se iz njegove priče o kretanju jasno vidi da je sve to uradio uz prethodne pripreme - kaže izvor „Alo!“.

Malčanski berberin, Ninoslav Jovanović

Alo.rs

Malčanski berberin, Ninoslav Jovanović, Foto: Alo.rs

 

„Malčanski berberin“ je još kao jednogodišnja beba lečen je na psihijatriji, otkrili su njegovi roditelji Duško i Slavica Jovanović.

- On je lečen na psihijatriji kad je imao samo godinu dana, bio je dva puta u psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici. Borili smo se do njegove četrnaeste, petnaeste godine, davali smo mu lekove. Kad sam počela da ih nalazim na podu dok sam usisavala kuću, shvatila sam da on ne želi da se leči - ispričala je plačući Slavica za portal „telegraf.rs“.

Ona je rekla da je njegovu opsesiju ženskom kosom primetila kad je imao sedam ili osam godina.

- Požalila mi se jetrva da je njenoj ćerkici odsekao pramen kose. Mislila sam da je to dečja igra, nismo to shvatali ozbiljno. Kako je rastao, problemi su bili sve veći. U petom razredu počeo je da vara ljude, bežao je od kuće, a mi smo vraćali novac koji je uzeo. Nadali smo se čudu, kad je izdržao devet godina zatvora zbog silovanja i vratio se kući, sve smo činili što je tražio, samo da se unormali. Tražio je da pregradimo sprat kuće, da se odeli od brata, kupili smo mu stvari. Nije sastavio ni 45 dana na slobodi, a ponovo je to uradio - rekla je ona za „telegraf.rs“.

Novu šansu su mu pružili kada je u januaru prošle godine izašao iz zatvora nakon 12 godina, koliko je dobio za silovanje jedne i pokušaj napastvovanja druge devojčice.

- Mislili smo da se sredio kada je doveo jednu ženicu. Divna je bila, ali sam strahovala za nju. Često sam je pitala da li je zlostavlja. Uvek je odgovarala: „Ne, kevo, ne brini.“ Ostavila ga je kada je prošle godine uhapšen zbog objava na društvenim mrežama - otkrila je majka „malčanskog berberina“, koja se požalila da su se plašili da ih sin ne ubije.

Majka: Najteže je žaliti ga živog, za nas je mrtav

- Lakše bi mi bilo da je u grobu, odeš na groblje, iskukaš se i kraj. Najteže je žaliti živog, jer je on za nas mrtav - zaključuje očajna žena. Ninoslavova porodica ističe da su sa njim završili i da više ne žele da ga vide. - Otišli smo u pritvor samo na zahtev policije da bismo mu odneli presvlaku. Nije smeo ni da nas pogleda, okrenuo se ka nama kada mu je policajac to naredio. Rekao sam mu: „Kako te nije sramota da to ponovo uradiš?“ Moj mlađi sin mu je kazao da ga je video tada i više nikad. I stvarno smo to mislili, što se mene tiče, treba da ga obese, drugima za primer - rekao je za „telegraf.rs“ otac monstruoznog zločinca.

 

Rekao da se plašio policije

„Malčanskog berberina“ su savladali Slađan Radosavljević, policijski službenik policijske stanice u Ražnju, i njegove leskovačke kolege Vladimir Spasić i Nikola Sinadinović, koji su 5. januara prvi stigli do njega na groblju u Malči i uhapsili ga. - Skrivao se iza jednog nadgrobnog spomenika i netremice gledao u magistralu prema Knjaževcu, gde je bila policija. Uopšte nas nije primetio jer smo mu prilazili s desnog boka. Kad smo mu se privukli na desetak metara, komandovali smo: „Stoj, policija, lezi na zemlju, ruke gore!“ On se skamenio, legao je na stomak, nijednu reč nije progovorio - ispričao je Radosavljević. Dok ga je policija hapsila nije pružao otpor. - Pitao sam ga kako se zove, a on mi je odgovorio: „Ja sam Ninoslav Jovanović, došao sam na babin grob.“ Pretresao sam ga, nikakvo oružje kod njega nije nađeno. Kada smo ga pitali zašto se nije predao, rekao je da se plašio policije. Sve je to trajalo dva do tri minuta - kaže policajac.

 

Pritvor do 30 dana

Posle saslušanja kod tužioca i sudije za prethodni postupak, osumnjičenom je određen pritvor do 30 dana zbog otmice i silovanja i policija ga je predala zatvorskim organima.

 

Komentari (1)

NikolaV

07.01.2020 23:26

Propevao implicira na nedan nedozvoljen načim saslušavanja nego Odlučio da progovori. Igra reči je opasna pogotovu kada međunarodni sud samo čeka priliku da donose presude protiv naše policije i pravosudnog sistema. Može još monstrum da ispadne žrtva!