PRONAĐENA JE! Monika će biti u bolnici zajedno sa majkom, stigao odgovor ginekologa! Berberin još uvek u bekstvu, policija zna kuda se kreće

Nakon 10 dana potrage otmičar i devojčica su locirani u okolini sela Pasjača.

Monika Karimanović
Monika Karimanović, Foto: Alo/Printscreen

Poštovani čitaoci, ovim završavamo današnje izveštavanje o zločinu koji je potresao Srbiju. Šta se dešavalo tokom devetog dana potere za malčanskim berberinom, čitajte na portalu Alo.rs.

22.50 Malčanski berberin je trenutno u bekstvu u selu Pasjača i otišao je u smeru selu Jasenovik. Policija zna kuda se on kreće i drži ga opkoljenog, krenuli su četvorotočkašima.

21.21 Policija krenula u noćno gonjenje Malčanskog berberina. Sužava se krug, Monikin otmičar još beži.

20.19 Malčanski berberin, kako se nezvanično saznaje, nije seksualno zlostavljao Moniku.

20.01 Devojčica je na ginekologiji, te se čeka potvrda da li je silovana.

19.22 Živa je i zdrava, pod okom i tretmanom lekara u KBC Niš. Primljena je na dečije odeljenje hirurgije. Devojčica nije životno ugrožena, što je prva procena lekara. Pregledi će potrajati u narednom periodu.

19.00 Monika je nađena između kuća, a ne u grobnici kako su pojedini mediji javili.

18.49 Ninoslav Jovanović je držao zatočenu Moniku u vikendici, a tu informaciju je potvrdio i novinar Mladen Mijatović koji se nalazi na mestu na kom je pronađena devojčica.

18.28 Moniku je meštanin pronašao slučajno, Emil Živić u selu Pasijača nedaleko od Niša.

18.03 Roditelji su stigli u bolnicu i trenutno su sa svojom ćerkom, a možete i pogledati prvu fotografiju devojčice.

18.00 Ministar Nebojša Stefanović rekao je da je potraga za malom Monikom počela istog momenta kada je prijavljen njen nestanak. 

17.53 Malčanski berberin se vraćao na Malču više puta. Kako ekskluzivno saznajemo, Ninoslav je opkoljen i u toku su pregovori sa njim.

17.49 Porodica Karimanović ističe da im je laknulo što je devetodnevna agonija konačno gotova, te da im je najbitnije da je njihovo dete dobro. Roditelji devojčice Aleksandra i Robert su na putu ka bolnici.

17.44 "Monika je dobro. Potresena je, čula sam joj glas. Bila je uplakana i rekla mi je da je mnogo gladna", rekla je Monikina majka.

17.34 Kako ekskluzivno saznajemo, devojčica je prebačena u KBC Niš. Ima oguljotine na sebi, ali nikakvih većih povreda, što znači da je dobro.

17.23 Monika otkrila poslednje reči Malčanskog berebrina pre nego što je pobegao

17.13 Prve reči Monikine majke paraju dušu.

17.07 Monika Karimanović pronađena je živa, izmučena i ošišana u selu Pasjača kod Svrljiga.

17.05 Kako "Alo.rs" ekskluzivno saznaje, Monika se čula sa majkom Aleksandrom Karimanović čim je pronađena.

17.00 U toku je potraga za otmičarem Ninoslavom Jovanovićem.

16.36 Prema našim saznanjima, u trenutku kada je shvatio da mu se policija približila, Malčanski berberin Ninoslav Jovanović je otetu devojčicu pustio i zatim nastavio da beži. Devojčica je oko 16h pronađena, zahvaljujući saradnji građana i policije.

- Dete je u stabilnom zdravstvenom stanju, ali vidi se iscrpljenost na njoj - rečeno nam je.

U potrazi za devojčicom angažovane su helikopterske jedinice, policija, pripadnici Žandarmerije, BIA, Vojska Srbije, lovci.

Dvanaestogodišnja Monika Karimanović nestala je 20. decembra u 7.28 minuta, tačno 8 minuta nakon što je izašla iz svoje porodične kuće u Suvom Dolu i krenula ka selu Donji Brod u školu. Kao i svakog dana Monika je u školu išla sama, istim putem. O tome je ostala da posvedoči i devojčicina učiteljica iz škole koja je ispričala policiji i da je Moniku videla tog jutra na putu kojim uvek ide. O tome su ostali da svedoče i snimci sa sigurnosnih kamera jednog objekta koji se nalazi na oko 500 metara od devojčicine kuće. Na snimku se iza devojčice video i jedan sumnjiv automobil...

Devojčica je prošla dalje ulicom, i kako se pretpostavlja na delu ulice dužine oko 100 metara, gde nema kamera, sa jedne strane su visoke ograde, a sa druge njive, devojčica je oteta. Sledeće sigurnosne kamere nalaze se na ulazu u selo Donji Brod i one bi morale snimiti devojčicu da je tuda prošla, ali nje na tim snimcima nema... Zbog svega toga smatra se da je devojčicu neko oteo i dalje odvezao automobilom.

Nakon deset dana opsežne potrage, apela za pomoć njene porodice i mnogobrojnih lažnih dojava, devojčica je pronađena.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi