Monika Karimanović
Alo/Printscreen
Monika Karimanović

Alo/Printscreen

Monika Karimanović, Foto: Alo/Printscreen

Sužava se obruč! Ninoslavom Jovanovićem (46), zvani „malčanski berberin“, koji je oteo Moniku Karimanović (12) i držao je 10 dana u ropstvu, za dlaku je umakao poteri.

Devojčica je pretrpela žestoku torturu, ali se uz pomoć lekara oporavila i otkrila da joj se „malčanski berberin“ predstavio kao školski domar!

- Devojčici je rekao da je navodno zalutao i pitao je da mu pokaže put do škole. Ubrzo je shvatila da ne idu ka školi, već prema groblju i šumi. Pokazao joj je pištolj i zapretio joj da ćuti. Prvog dana su bili u zemunici kod Malčanske petlje, gde je nađen njen ranac, a sledećeg su otišli u selo Orešac kod Svrljiga. Pešačili su po nekoliko sati dnevno. Išli su prugom i kroz šumu, izbegavajući ljude. Manijak joj je prvog dana isekao malo kose, a svakog narednog još pomalo. Radio joj je ružne stvari i pretio da će ih policija pobiti, ako ih nađe - kaže naš izvor blizak istrazi.

Helikopteri tragaju za manijakom

Oko Pasjače i okolnih sela su patrole policije i Žandarmerije, a celi kraj nadleću helikopteri. Užurbano se traga za manijakom zbog strepnje da može ponovo nekoga da otme. U Pasjači i susednim selima vlada strah, a ljudi čak ni u toku dana ne puštaju decu samu kroz selo.

Strah od pretnji manijaka Monika je iskazala u kući Email Živića, u selu Pasjača kod Niša, čim je ugledala inspektora.

- Prvo je izgovorila: „Čiko, nemojte da me bijete“, a potom: „Pozovite moju mamu“.

Manijak je na području Svrljiga i Knjaževca, prema rečima devojčice, koristio ranije pripremljena skrovišta i ostavljao vidljive tragove da bi zavarao poteru. Samo je u Svrljiškom Miljkovcu pričao s meštanima kada je zatražio vodu. To je uradio planirano da bi zavarao poteru, jer se odmah potom vratio na područje Niša, u selo Pasjaču, iako je izgledalo da se uputio prema Knjaževcu! Igrom slučaja, otkriven je u selu Pasjača, kada je krenuo nazad u Niš - navodi naš sagovornik.

Obruč oko berberina se sužava i pitanje je dana kada će biti uhapšen. Meštani Pasjače i okolnih sela plaše se za svoje ćerke dokle god je on na slobodi.

„Malčanski berberin“ je u martu ove godine odslužio robiju od pet meseci zbog polnog uznemiravanja žena na Fejsbuku. Prethodno je odležao 12 godina zatvora, po presudi od 17. februara 2006, kojom je osuđen na 15 godina zatvora zbog silovanja devojčice (12) i seksualnog zlostavljanja njene vršnjakinje.