Dejan Puzigaća
Alo!
Dejan Puzigaća

Alo!

Dejan Puzigaća, Foto: Alo!

- Puzigaća je delio baklje i palice sa Grkovićem. Išao je na Obilićev venac da traži navijače Francuske. Posle povika: „Tuluz, Tuluz“, a zatim: „Brate, ajmo, krenimo“, utrčao je sa ostalima u „Ajriš pab“, gde su napali francuske navijače - rekla je između ostalog sudija Olivera Pajić.

Putigaćina majka i sestra Kristina uplakane

Vladimir Marković

Putigaćina majka i sestra Kristina uplakane, Foto: Vladimir Marković

Ona je kazala da je Puzigaća sa Grkovićem i ostalima napao Tatona, koga su zajedno udarali, gazili i palili bakljom. Dvojica ili trojica iz grupe su, prema rečima sudije, sa ograde visoke 4,8 metara bacili Tatona naglavačke na prostor između stepeništa, dok su se posle povika: „Gotovo je!“, razbežali.

Puzigaća, koji je bio obučen u monašku odoru, sa dugom bradom i kosom vezanom u rep, primio je presudu bez ikakvih emocija. Nijednim gestom nije pokazao kako se oseća. Za vreme čitanja presude, njegova sestra Kristina i majka su plakale i vrtele glavom. Dok se pozdravljao sa njima, on je mirnim tonom, gotovo tešeći ih, rekao da će se videti ovih dana.

Puzigaćin otac Žarko i advokat Vladan Vukčević

Vladimir Marković

Puzigaćin otac Žarko i advokat Vladan Vukčević, Foto: Vladimir Marković

Pratili oca, nahvatali sina!

Kako „Alo!“ saznaje, Puzigaća je otkriven jer je policija pratila njegovog oca Žarka. Bilo im je sumnjivo njegovo putovanje po svetu, kao i u manastir Hilandar. Puzigaća je otputovao u Grčku u septembru 2015. Da bi se sreo sa ocem i uhapšen je u Atini. Tokom bekstva je postao neprepoznatljiv, pa je od nabildovanog momka postao pravi monah. Nosi crnu monašku uniformu, pustio je kosu i bradu i vidno je smršao. Sa familijom se, kako saznajemo, ponaša kao monah.

Njegov otac Žarko rekao je da je očekivao „božju, a ne ovozemaljsku presudu“ i da njegov sin nema veze s ubistvom.

Puzigaćin advokat Vladan Vukčević je izjavio da će se žaliti na presudu.

Osuđeni je tokom suđenja tvrdio da nikada nije video Brisa Tatona i da je spreman da se podvrgne poligrafskom testiranju.

- Nisam kriv. Nikada nikome nisam učinio nažao, a kamoli da sam nekoga ubio - rekao je Puzigaća tokom suđenja.
Puzigaća je bio u bekstvu do septembra 2015, kada je uhapšen u Atini. U međuvremenu se zamonašio u pravoslavnoj crkvi u Kataru. Tokom skrivanja bio je osuđen na 14 godina zatvora, ali je posle izručenja Srbiji tražio ponavljanje postupka.

On je pred sudom rekao da je veći deo vremena tokom skrivanja proveo u Tajlandu.
- Iz Srbije sam otišao zbog medijskog linča i nepravde. Veći deo vremena proveo sam u Tajlandu, gde sam se i zamonašio u manastiru Ruske pravoslavne crkve, odnosno Moskovske patrijaršije, i sada mi je ime Sava - rekao je Puzigaća.

 

Komentari (7)

sladjojka

24.05.2018 08:27

Cuj molim te,sakrivao se jer je bilo medijskog linca....jedan mladi zivot je ugasen e pa sad ti daso nisi kriv, reci nam onda ko je!

Marko

24.05.2018 08:44

koliko su ono dobili hrvatski navijači za tucu i nered na utakmici ????????

gavrilovic

24.05.2018 08:46

Ubica se sakrio pod mantiju...

branko

24.05.2018 08:56

E Puzigaca, monah sv. Sava. Neki dobar i miran covek. Strasno,

Gresni Miloje

24.05.2018 09:50

Ovo nije navijac, ovo je svetac koji hoda.

Za jug bez podele

24.05.2018 10:52

Istina je prava,da nevin lezi monah Sava!