Majka i sestra plakale i vrtele glavom tokom izricanja presude

Danica Ćuruvija | vesti 2018-05-23 16:26:39 2018-05-23 16:26:39

Dejan Puzigaća (37) osuđen je juče na 12 godina zatvora zbog učešća u teškom ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona (28), koji je nastradao 2009. na Obilićevom vencu u Beogradu u sukobu sa navijačima. Monah Sava, kako je nazvan tokom bekstva, kada se zamonašio, odlukom suda ostaje u pritvoru do pravosnažnosti presude.

Alo!

- Puzigaća je delio baklje i palice sa Grkovićem. Išao je na Obilićev venac da traži navijače Francuske. Posle povika: „Tuluz, Tuluz“, a zatim: „Brate, ajmo, krenimo“, utrčao je sa ostalima u „Ajriš pab“, gde su napali francuske navijače - rekla je između ostalog sudija Olivera Pajić.

Ona je kazala da je Puzigaća sa Grkovićem i ostalima napao Tatona, koga su zajedno udarali, gazili i palili bakljom. Dvojica ili trojica iz grupe su, prema rečima sudije, sa ograde visoke 4,8 metara bacili Tatona naglavačke na prostor između stepeništa, dok su se posle povika: „Gotovo je!“, razbežali.

Puzigaća, koji je bio obučen u monašku odoru, sa dugom bradom i kosom vezanom u rep, primio je presudu bez ikakvih emocija. Nijednim gestom nije pokazao kako se oseća. Za vreme čitanja presude, njegova sestra Kristina i majka su plakale i vrtele glavom. Dok se pozdravljao sa njima, on je mirnim tonom, gotovo tešeći ih, rekao da će se videti ovih dana.

Pratili oca, nahvatali sina!

Kako „Alo!“ saznaje, Puzigaća je otkriven jer je policija pratila njegovog oca Žarka. Bilo im je sumnjivo njegovo putovanje po svetu, kao i u manastir Hilandar. Puzigaća je otputovao u Grčku u septembru 2015. Da bi se sreo sa ocem i uhapšen je u Atini. Tokom bekstva je postao neprepoznatljiv, pa je od nabildovanog momka postao pravi monah. Nosi crnu monašku uniformu, pustio je kosu i bradu i vidno je smršao. Sa familijom se, kako saznajemo, ponaša kao monah.

Njegov otac Žarko rekao je da je očekivao „božju, a ne ovozemaljsku presudu“ i da njegov sin nema veze s ubistvom.

Puzigaćin advokat Vladan Vukčević je izjavio da će se žaliti na presudu.

Osuđeni je tokom suđenja tvrdio da nikada nije video Brisa Tatona i da je spreman da se podvrgne poligrafskom testiranju.

- Nisam kriv. Nikada nikome nisam učinio nažao, a kamoli da sam nekoga ubio - rekao je Puzigaća tokom suđenja.
Puzigaća je bio u bekstvu do septembra 2015, kada je uhapšen u Atini. U međuvremenu se zamonašio u pravoslavnoj crkvi u Kataru. Tokom skrivanja bio je osuđen na 14 godina zatvora, ali je posle izručenja Srbiji tražio ponavljanje postupka.

On je pred sudom rekao da je veći deo vremena tokom skrivanja proveo u Tajlandu.
- Iz Srbije sam otišao zbog medijskog linča i nepravde. Veći deo vremena proveo sam u Tajlandu, gde sam se i zamonašio u manastiru Ruske pravoslavne crkve, odnosno Moskovske patrijaršije, i sada mi je ime Sava - rekao je Puzigaća.

 

Expand player
Pogledajte više