Dragoljub Simonović, predsednik GO Grocka
Alo / Masanori Jošida
Dragoljub Simonović, predsednik GO Grocka

Alo / Masanori Jošida

Dragoljub Simonović, predsednik GO Grocka, Foto: Alo / Masanori Jošida

Kako mediji prenose Simonović je sedeo sam u restoranu, kada su u objekat ušla tri policajca u civilu.

- Nije očekivao da će biti uhapšen. Sigurno je nekog čekao. Prišla su mu tri momka. Nisam znao da su policajci - kaže svedok koji se juče slučajno zatekao u restoranu u isto vreme kad i Simonović.

Pročitajte još:

 

On dodaje da Simonović nije bio iznenađen njihovim dolaskom.

- Momci, sedite malo, šta ćete da popijete? - rekao je Simonović trojici momaka, ne znajući da su to policajci u civilu.

Odmahnuli su rukom i zahvalili se, a onda su mu saopštili zbog čega su došli. Imali su nalog za njegovo privođenje zbog sumnje da je učestovao u napadu na imovinu bivšeg policajca Milana Jovanovića.

- Nije bio iznenađen kad je čuo o čemu je reč. Mirno je ustao, a zatim su mu stavljene lisice na ruke. Nije se bunio. Nešto je prokomentarisao, ali nisam mogao da čuje o čemu je reč - kaže ovaj očevidac događaja.

Dragoljub Simonović

Tanjug/Sava Radovanović

Dragoljub Simonović, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kako saznajemo, Simonović se nalazi u policijskom pritvoru, a u nedelju, 27. januara, će biti priveden na saslušanje kod dežurnog tužioca u Drugo osnovno javno tužilaštvo u Katanićevoj ulici na Vračaru, posle čega će se odlučiti o eventualnom određivanju pritvora.

Podsetimo, Simonović je dugogodišnji političar iz Vrčina, koji od 2008. godine obavlja funkciju predsednika Opštinskog odbora SNS u beogradskoj opštini Grocka. Prethodno je bio angažovan u Srpskoj radikalnoj stranci.

Pročitajte još:

 

U periodu od 2003. do 2008. bio je narodni poslanik u Skupštini Srbije, a funkciju predsednika opštine Grocka obavljao je u tri navrata. Aktuelni predsednički mandat započeo je 2016. godine, kada je za njega glasalo 30 odbornika Skupštine opštine, od ukupno 35.