Lazarevac
Alo/M.Jošida
Lazarevac

Alo/M.Jošida

Lazarevac, Foto: Alo/M.Jošida

Dečak je zadobio višestruke povrede, a njegova majka je posle pada preminula na licu mestu.

Dete su juče posetili otac Nikola T. i baka Tanja E., koja je u vreme tragedije bila u Prolom banji. Po saznanju da joj je ćerka preminula, odmah se vratila u Lazarevac, a kako saznajemo, preksinoć joj je zbog teškog psihofizičkog stanja ukazivana pomoć i više puta davana sredstva za smirenje.

Nesreća čije se okolnosti još utvrđuju dogodila se u Lazarevcu, u centru grada, dok je otac dečaka spavao jer se vratio iz treće smene. Policija je obavila uviđaj i sa stola i stolica terase, kao i sa ograde, uzela otiske kako bi se utvrdilo kako je došlo do nesreće.

- Veštače se svi tragovi na terasi, posebno otisci na ogradi. Izjavu je dao i Nikola T. otac mališana i suprug preminule, koji je izjavio da ga je "uhvatio prvi san jer je tek došao iz treće smene". On je čvrsto spavao i nije čuo nikakvu buku. Ni policajce koji su lupali na vrata. Tek kada su policajci pokušali da razvale blindirana vrata, probudio se. Čim je dao izjavu, pušten je - rekao je naš izvor.
U istrazi se ispituje mogućnost nesreće, da je dete istrčalo na terasu, a da je majka potrčala za njim, ali se još ne odbacuje verzija da je Aleksandra odlučila da sebi i sinu oduzme život.

Lazarevac

Alo.rs/M.Jošida

Muz pokojne Aleksandre je slomljen, Foto: Alo.rs/M.Jošida

Njeni rođaci, ipak, tvrde da se u petak dogodila nesreća. 

- Nije ona imala nekih samoubilačkih ideja i nagona. Obeležila ju je smrt oca, ali je odlučila da se bori i pomaže ljudima. Bila je fokusirana na to da završi fakultet, jer je pravila pauzu zbog sina. Ostao joj je još jedan ispit. Upravo zbog toga nikada se ne bi odlučila da sebi, a kamoli detetu, oduzme život. Niti bi ih neko, posebno ne Nikola, gurnuo. Stradala je kao požrtvovana majka da bi spasla svoje dete. Sina je volela više nego sebe i to je i dokazala. Posle tragedije sam se videla s Nikolom, mogu samo da kažem da je loše i da je izgubljen. Rekao mi je: „Srce mi je slomljeno“ - kaže Aleksandrina tetka.

Prema njenom, ali i mišljenju familije, Aleksandra je pokušala da spase sina.
- Njeno telo je bilo mokro kada je pala. Verujemo da je Nikola došao sa posla i zaspao, a da je Aleksandra ušla u kupatilo i počela da se tušira. Moguće je da je sin istrčao iz svoje sobe, koje se nalazi pored kupatila, i da ga je ona videla, jer je verovatno ostavila otvorena vrata da bi mogla da osmatra dete. Sinčić je utrčao u dnevnu sobu, odatle na terasu i počeo da se penje na stočić koji se tu nalazio. Ona je potrčala za njim. Da li je uspela da ga uhvati, možemo da nagađamo, ali su oboje pali - navodi Aleksandrina rođaka.
- Sada se cela rodbina moli da mališan preživi - rekla je tetka.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Strasnoooi

22.08.2020 23:27

Zao mi deteta, a ovi sto pricaju, prave scenario za dobar film, malisa Izdrzi