Ubijeni kikbokser Radoš Joksimović
Facebook
Ubijeni kikbokser Radoš Joksimović

Facebook

Ubijeni kikbokser Radoš Joksimović, Foto: Facebook

Nekoliko dana pre smrti MMA borac Radoš Joksimović (29) dobio poruku da mu određene kriminalne grupe spremaju osvetu tako što će angažovati nekog od narkomanskih zavisnika da ga ubije.

Pročitajte još:

"Radoše, povedi računa i pripazi se jer imam informaciju da ti jedna kriminalna grupa priprema likvidaciju, a egzekutor će biti narkoman."

Ovako glasi SMS koji je nadavno primio Radoš Joksimović (29), MMA borac iz Kragujevca. Nekoliko dana kasnije, u utorak uveče, Radoša je u jednom restoranu u ovom gradu ubio je Aleksa M. (21), koji je ubrzo uhapšen.

Iako je Aleksa M. priznao ubistvo i policiji predao pištolj kojim ga je počinio, i dalje se traži motiv. I pored izjave „da nije hteo da ubije Joksimovića, već da ga zaplaši“, pretpostavlja se da je ova likvidacija naručena.

Razloga za to ima mnogo, ali ključna je činjenica da su u Joksimovićevom telefonu posle ubistva pronađene poruke u kojima mu jedan od njegovih prijatelja, ovdašnji viđeniji privrednik, savetuje „da se pripazi i da ima informacije da mu određene kriminalne grupe spremaju likvidaciju".

- Pre godinu dana Aleksa M. je od Radoša i B. M. dobio žestoke batine, ali niko ne veruje da je to motiv ubistva. U prilog ovoj tezi ide i činjenica da je ekipa sa Aerodroma napustila grad, ali i da se ona pominje i u porukama Radoševog prijatelja, kada ga je upozoravao da mu se sprema ubistvo. Oni su se sklonili najverovatnije u neku od susednih zemalja u strahu od osvete prijatelja pokojnog Joksimovića, koja se javno najavljuje - rekao je izvor za "Kurir".

Inače, godinama Kragujevac potresaju pucnjave, prebijanja, bacanje bombi, paljevine automobila i obračuni kriminalnih grupa oko trgovine drogom, ali i poslova obezbeđenja i vlasništva nad klubovima.

Ubijeni Joksimović pominjan je u mnogim tučama jer je radio obezbeđenje u klubu „Kazino“.

Istraga motiva ubistva se nastavlja i ide u nekoliko pravaca. Ispituju su kontakti, sukobi ubijenog Joksimovića u poslednjih godinu dana.

Radoš Joksimović sahranjen je juče na groblju Bozman.

Komentari (1)

sale kg

21.09.2018 13:13

volpeovci.... Kakav crni mali Leka..Običan izvršilac.