Mladoženja policajac upucao devojčicu (10)!

I. Žigić - Z. Čonkaš | vesti 2017-06-11 22:05:26 2017-06-11 22:05:26

Desetogodišnju devojčicu ranio je prekjuče na rođendanskoj žurki u dvorištu igraonice u novosadskom naselju Alibegovac zalutali metak, koji je ispalio policajac Goran K. (29) na svojoj svadbi!

Z. Čonkaš

Naime, policajac Goran K., koji radi u policijskoj školi u Sremskoj Kamenici, a koji se oženio u subotu, ispalio je tog dana nekoliko hitaca dok je dočekivao svatove pred svojom kućom u tom mestu. Tri zalutala metka završila su čak oko dva kilometra dalje, u Alibegovcu, od kojih je jedan pogodio nesrećnu devojčicu u ruku. Prema rečima nekoliko prisutnih, na toj dečjoj proslavi u prvi mah niko nije ni znao da je desetogodišnje dete ranjeno.

Policajac priveden!

Policajac Goran K. priveden je juče zbog izazivanje opšte opasnosti i izvršenja teškog dela protiv opšte sigurnosti. Njemu je po odobrenju javnog tužioca, kojem će biti priveden na saslušanje, određeno zadržavanje do 48 sati. Uhapšeni policajac zaposlen je kao pripadnik obezbeđenja u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj kamenici.

- Brzom reakcijom policije identifikovan je učinilac ovog krivičnog dela i osim procedure koja je predviđena za ovo krivično delo, policijski službenik G. K. biće udaljen iz MUP-a do okončanja disciplinskog postupka. Odlučnom reakcijom želimo da poručimo da ćemo brzo i energično kazniti sve one koji smatraju da ih policijska značka može abolirati posle činjenja krivičnih dela i bahatog ponašanja prema građanima Srbije - poručio je Vladimir Rebić, direktor policije.

- U tom momentu u dvorištu igraonice bilo je dvadesetak mališana. Čulo se da je nešto proletelo kroz krošnju i pogodilo jednu devojčicu. Odjednom je počela da joj krvari ruka, a uplašena devojčica je počela da vrišti. Rođaci sa kojima je bila na rođendanu su odmah pritrčali i, ne znajući da je ranjena, priborom za prvu pomoć su joj zaustavili krvarenje i odvezli je u Dečju bolnicu. Nakon što ju je doktorka pregledala zbog, kako joj je rečeno, posekotine, te ustanovila da je ruka ne boli kada je stisne na određenim delovima, valjda je ocenila da ništa nije polomljeno, te joj je očistila ranu i ušila je - priča jedan od očevidaca.

No, kako dodaje, devojčici je po dolasku kući ruka počela da otiče, a i žalila se na jak bol.

- Tada su je roditelji ponovo odveli u bolnicu i rekli lekarima da je malenu pogodio metak. Lekari su je istog momenta poslali na snimanje ruke i tek se na snimku videlo da joj je zrno u ruci, i to iza kosti. Devojčici su odmah nanovo sanirali povredu, te o svemu obavestili policiju, nakon čega je patrola veoma brzo izašla na teren - priča sagovornik “Alo!”.

U Dečjoj bolnici su juče naveli da se devojčica oseća dobro, kao i da je pod budnim okom lekara na odeljenju plastične hirurgije.

- Devojčica je najpre došla u pratnji rođaka i prijavljena je posekotina šake. Povreda je sanirana i ona je puštena kući. Međutim, posle izvesnog vremena se vratila sa porodicom i tek tada nam je rečeno da je upucana. To su morali odmah reći jer je onda potpuno drugačija procedura i potpuno drugačiji pristup. Zaista ne znamo zašto su to prikrivali. Slučaj je odmah prijavljen policiji, a devojčici je pružena adekvatna pomoć i ona je sada dobro - rečeno nam je u Dečjoj bolnici.

Devojčica je sada u stabilnom stanju, a operativno joj je sanirana povreda šake. Ona je smeštena na odeljenju za plastičnu hirurgiju.

Roditelji policajca posetili povređenu devojčicu u bolnici

Jovan K., otac uhapšenog policajca, kaže za „Alo!” da sumnja da je njegov sin pogodio devojčicu prilikom pucnjave na svojoj svadbi.

- Ne sporim da je Goran pucao prilikom dočeka gostiju na svadbi, ali sumnjam da je metak koji je on ispalio pogodio dete jer je on bio okrenut u drugom smeru od mesta gde se nalazi igraonica. Istog dana, u blizini su bila još dva slavlja, na kojima se takođe pripucalo, pa verujem da će nadležni utvrditi iz čijeg je pištolja ispaljen sporni metak - rekao je Jovan.

Inače, Goranovi roditelji su posetili devojčicu u bolnici, u kontaktu su sa njenim roditeljima i nadaju se, kažu, da dete nakon ove nezgode neće imati nikakvih problema, kako fizičkih, tako i psihičkih.

 

Expand player
Pogledajte više