Mladić nije namerno upucao svoju verenicu? Uzeo je u ruke i nosio do Hitne pomoći

Alo.rs/Blic/N.I. | vesti 2021-01-24 14:48:37 2021-01-24 14:48:37

Verenica je zadobila teške povrede zbog kojih se leči na niškom Kliničkom centru

Borska policija uhapsila je sinoć I. S. (32) zbog sumnje da je ranio svoju verenicu J. N. (29) u selu Luka kod Bora.

Kako se saznaje, I. S. je sa svojom verenicom J. N. juče otišao da obiđe kuću svog oca u ovom borskom selu. Niko od njih nije ni mogao da nasluti da će samo nekoliko sati kasnije doći do incidenta.

- Njih dvoje žive zajedno u Boru. Kada su otišli u selo da obiđu kuću, I. S. je bio napolju, a onda se vratio u kuću. Kada je ušao unutra, spustio je pušku u hodnik i naslonio je na zid. Međutim, puška je tada pala, opalila i pogodila njegovu verenicu u nogu, koja je sedela u sobi. U tom momentu su njih dvoje bili sami u kući - kaže izvor iz istrage.

Videvši šta se dogodilo, I. S. je odmah pozvao policiju i hitnu pomoć. Brzo je ragovao, uzeo je svoju verenicu u ruke i poneo je do hitne pomoći.

Njegova verenica J. N. zadobila je tešku povredu karlice i ona je nakon što joj je ukazana pomoć u borskoj Opštoj bolnici, zbog ozbiljnosti povrede prevezena u niški Klinički centar na dalje lečenje.

I. S. je brzo nakon ovog događaja uhapšen i određen mu je pritvor do 48 sati. On se sumnjiči da je izvršio krivično dela teška dela protiv opšte sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Po isteku zadržavanja on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

S obzirom da je pušku imao u ilegalnom posedu, biće ispitano da li je bio u krivolovu, jer nije imao dozvolu za nju, kao ni lovnu kartu.

Pročitajte još:

Expand player
Pogledajte više