Renato Grbić
Aleksandar Dimitrijević
Renato Grbić

Aleksandar Dimitrijević

Renato Grbić, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Čuveni beogradski ribolovac Renato Grbić spasao je život mladiću B. T. (28) iz Sombora, koji je skočio sa Pančevačkog mosta. Renato je mladiću pritekao u pomoć sa kumom Damirom Ivanovićem, a ovo je trideseta osoba koju je spasao sigurne smrti.

- Nismo u prvi mah mogli da spazimo mladića - kaže Grbić za "Novosti" i dodaje:

- Na oko 200 metara od mosta čuli smo muški glas kako doziva upomoć. Došli smo do njega, on se uhvatio za čamac, a mi smo mu pomogli da se popne. Bio je bez odeće, koju je ostavio na mostu. Samo sam ga pitao "šta tebe mladog i lepog može da natera na ovako nešto? Razloge zbog kojih se odlučio na skok nije rekao, već samo da je hteo da razbije strah. Potom smo došli do restorana gde smo mu dali da se utopli.

Kako kaže, osećaj koji ga preplavi svakog puta kada krene u potragu za ljudima, ali i onaj kada uspe da ih spase, ne može da se poredi ni sa čim.

- Svakog puta je isto, ne znaš kome prilaziš, pogotovo kada je mrak. Ali, nikada ne razmišljam o sebi, jer je pitanje trenutka da li će neko preživeti ili ne. Najstrašnije je kada toj osobi ne mogu da pomognem - kaže Renato.

Ovaj prestonički alas više puta je nagrađivan zbog svojih podviga.

Komentari (7)

Kasper

17.10.2017 21:57

Renato zaslužuje orden za herojstvo.

Kaja

17.10.2017 23:58

@Kasper - Renato je sit ordenja, od toga nema ništa. Po meni - treba mu pokloniti nešto što će mu pomoći u životu, recimo nov čamac ili neku opremu, a bogami je zaslužio i nacionalnu penziju.

Miliana

18.10.2017 04:01

@Kasper - Bas tako!!! Camac, I svu opremu. Covek je to Zasluzio, spasio tolke zivote. Svaka cast I Neka njega Bog cuva.

Beti

18.10.2017 00:42

Hvala ti Renato za svaki spaseni zivot.Zasluzio si nacionalnu penziju jer spasavas ljude pri cemu i svoj zivot dovodis u opasnost.

vera

18.10.2017 01:05

Renato je svakako junak nasih dana al sto je dobar frajer...brate mili,na svakoj slici,,

Lav

18.10.2017 03:59

Pre vise godina u Kanadi je isto tako skocila zena u reku i cestit covek kao taj Renato ju je nazalost spasio ,Dobijo je silno ordenje i pohvale ,da bi posle samo par godina ta ista zena ubila svoje dve male cerkice,covek koji ju je spasao bio je u agoniji i dugo vremena veoma potresen i uznemiren ,cak je rekao da ga grize savest da nije mozda on kriv za smrt te dve male dusice ,TAKO KAD OVAKO NESTO PROCITAM UOPSTE SAM RAVNODUSAN ,JER KO ZNA STA CE TAJ SUTRA D A URADI

Slavica

19.10.2017 11:03

Podrzavam ideju da se gospodinu Renatu kupi nov odgovarajuci camac sa pripadajucom opremom. Dajmo glas za ovaj predlog. Drzava da odvoji sredstva i opremi ovog neverovatnog coveka. Moj glas: ZA