Dragoslav - Miša Ognjanović
Rajko Ristić/Alo!
Dragoslav - Miša Ognjanović

Rajko Ristić/Alo!

Dragoslav - Miša Ognjanović je ubijen sa sedam hitaca, Foto: Rajko Ristić/Alo!

On navodi da Ognjanovićevo ubistvo najverovatnije nema veze sa sukobom klanova oko tržišta narkotika.

- Po svemu sudeći, ubistvo mog kolege nije povezano sa organizovanim kriminalnim grupama. Miša je verovatno ubijen jer je mnogo znao o sudskim procesima protiv Srba u Hagu, a najupućeniji je bio u predmet Slobodana Miloševića, sa kojim se družio više godina. To možda smeta Miloševićevim neprijateljima, pa su ga uklonili. Ubio ga je vrhunski profesionalac - kaže Milosavljević.

Petar Ognjanović, sin Miše Ognjanovića dobio obezbeđenje

Dejan Briza/Alo

Petar Ognjanović, sin Miše Ognjanovića je dobio obezbeđenje, Foto: Dejan Briza/Alo

On poriče tvrdnju advokata Marka Nicovića, koji je izjavio da je Ognjanović prešao u „sivu zonu” i napravio dil koji je u suprotnosti sa advokatskom etikom.

- Mišu ne vidim u sivoj zoni jer je radio profesionalno svoj posao. Smatram da nije prekršio advokatski kodeks i da nije pravio dilove sa svojim klijentima. Advokatsko pravilo glasi: „Nikad od klijenta ne pravi prijatelja, i obrnuto” - naglašava Milosavljević.

Nebojša Milosavljević, advokat

privatni album

Advokat Nebojša Milosavljević sumnja da su njegovog kolegu ubili zbog odbrane Slobodana Miloševića, Foto: privatni album

Advokat Marko Nicović ističe da advokati krše kodeks kada sklapaju dogovore sa mafijašima kako bi se uortačili i ušli u biznis sa njima ili kada naplaćuju tarife veće od dogovorenih.

- To znači da mogu da sklope dil sa svojim klijentom ili kada žele da ostvare zajedničku dobit, ili kada im garantuju da će preko posrednika nešto da im završe. Glave može da ih košta i kada se uortače sa trećim klanom. Ako ne ispoštuju dogovor, mafija im ne prašta - kaže Nicović.

Borivoje Borović

Vladimir Marković

Borivoje Borović ukazuje da država mora da reši ubistvo advokata, Foto: Vladimir Marković

Međutim, advokat Borivoje Borović, koji je sa Ognjanovićem zastupao Luku Bojovića pred Specijalnim sudom u Beogradu, kategorički odbija da je njegov kolega upao u „sivu zonu” i da je zbog toga ubijen.

- Miša Ognjanović je bio divan čovek i častan advokat. Isključivo zbog bezbednosti njegovog sina neću davati izjave. Država je dužna da reši Mišino ubistvo, jer je upravo pucanj u njega bio pucanj u državu - izjavio je Borović za „Alo!”.

Marko Nicović kaže da je Jelnu ubio moćnik

E-stock,Miloš Rafailović

Marko Nicović kaže da mafija ne prašta izdaju, Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Advokat Borović je ukazao i na to da Ognjanovićevog sina Petra (26) mora da obezbeđuje policija, jer je bio svedok ubistva svog oca, a ne da se to čini na njegov zahtev.

Miša Ognajnović je ubijen 28. jula ispred svoje zgrade u Novom Beogradu. Prema rečima izvora našeg lista, Mišu su, navodno, koštale glave poruke koje je od Luke Bojovića prenosio njegovim saradnicima, što je suparnicima smetalo!

- Otkad je Luka uhapšen, jedino ga je Miša posećivao u španskom zatvoru u Madridu. Luka nije imao tajni pred Mišom i bezgranično mu je verovao - rekao je izvor „Alo!“.

Delibašića hoće da vrate u zatvor!

Tužilaštvo za organizovani kriminal uložilo je žalbu na prvostepenu presudu kojom je Miloš Delibašić (34) zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbi da je zajedno sa pokojnim Slobodanom Šaranovićem organizovao kriminalnu grupu i da je njene pripadnike 2013. godine podstrekavao da ubiju Nikolu Bojovuća, rođenog brata Luke Bojovića, u Beogradu, kao i Miloša Vidakovića u Budvi. Tom presudom Delibašić je u aprilu oslobođen od optužbi za krivična dela zločinačkog udruživanja i teškog ubistva u podstrekavanju. Kako Tanjug prenosi, Tužilaštvo je žalbom zatražilo da se presuda preinači u osuđujuću ili da se ukine i naloži novo suđenje. Delibašiću je, inače, nakon te presude ukinut pritvor, u kojem je bio od izručenja iz Crne Gore marta 2014. godine, ali u aprilu nije pušten na slobodu, već je poslat u zatvor na izdržavanje kazne od 15 meseci zatvora za falsifikovanje isprave. Protiv Šaranovića, optuženog da je zajedno sa Delibašićem organizovao tu grupu, postupak je obustavljen zbog njegove smrti. On je u februaru 2017. godine ubijen u Budvi.

Komentari (9)

e svasta

20.08.2018 22:46

pa mi laici naucili da Prfi Ubice Ne ostavljaju svedoka, eeeee, a Sin sta kaze..... Tata Sve Ti Oprastam

bane

20.08.2018 22:49

Niste napisali gde sin živi, da kompletirate dosije "glineni golub"

Гордана

20.08.2018 23:10

ИСТО то мислим! Чак што више, чини ми се да "неко" намерно лансира медијима причу, како су неки кланови (како их назива `мафијашким групама`) повезани са овим убиством. Убијени адвокат је био професионалац у свом послу, а пре свега годинама је био у најужем тиму одбране убијеног у Хагу, бившег председника Србије, Слободана Милошевића и самим тим много је знао, а то "много" се "некоме" није допадало...Било би добро да сазнамо ко стоји иза овог злочина!

Ja

21.08.2018 07:01

@Гордана - Pricate neopevane glupoati. Briga nekog sta je bilo sa Miloaevicem pre sto godina. Pa taj intervju koji je Misa dao Maricu je star i prestar. A vi ga sad vodeli pa vm interesantan hahah. A Nicovic je twk sou. Da da,uzimao pare od mAfije, a ziveo u stanu nasledjenom od roditelja. Hit

Millle

20.08.2018 23:43

Covek prica gluposti, da su hteli da ubiju sina, imali su priliku. Verovatno ima neke informacije kada tvrdi da su umesane strane sluzbe, ili muti vodu da bi nekog zastitio.

Lazar Ambulija

21.08.2018 03:03

zavalio nekog uprsko dodaske.od malih jada nece ni oni profi likvidatori biti placeni i to ne malo novca da se odradi ovaj zadatak.nazalost losa procena ili umislio da je na vrhu piramide.uvek ima pod nad popom da citiram Pok.Preds Broza .moje zemlje koje nema vise..........................

Цицка

21.08.2018 08:10

Liči na Đinđićevo . Albanci po nalogu ?.

Deda

21.08.2018 09:23

Žene su mnogima presudile. Nekima kasnije, ali u ovom slučaju izgleda ranije..

advokaturu

21.08.2018 09:28

treba ukinuti, ostaviti samo po sluzbenoj duznosti. Ako je sudstvo drzavna stvar onda i advokati moraju bit drzavni kojima se slucajevi dodeljuju po sluzbenoj duznosti. Doslo je dotle da advokati pisu presude a sudije samo potpisuju, zaustavite to.