Dragoslav Miša Oggnjaović, kolege kažu da je bio šmeker
Tanjug, Sava Radovanović
Dragoslav Miša Oggnjaović, kolege kažu da je bio šmeker

Tanjug, Sava Radovanović

Dragoslav Miša Ognjanović je imao sukob sa pripadnikom kavačkog klana Foto: Tanjug, Sava Radovanović

Tom prilikom mu je direktno zaprećeno ubistvom, a tada je već bilo jasno da mu se nešto sprema.

- Miša je pre petnaestak dana ušao sam u kafić na Voždovcu, gde se okuplja kavačka ekipa. On je to znao i njegov dolazak su oni zato protumačili kao provokaciju. Izbila je svađa i jedan od najuticajnijih pripadnika grupe iz Kotora Miši je pljunuo u lice. Izrečena mu je direktna pretnja ubistvom - rekao je sagovornik nedeljnika „Ekspres“, blizak istrazi.

Luka Bojović

EPA

A od Luke Bojovića ni čitulja, Foto: EPA

Istragom tek treba da se utvrdi da li iza ubistva Ognjanovića stoji „kavački klan“ ili je reč o naslednicima grupe ubijenog Slobodana Šaranovića.

Prema navodima „Ekspresa“, ne isključuje se mogućnost da je Ognjanovićeva likvidacija posledica sukoba koji se poslednjih meseci vodi unutar samog klana Luke Bojovića, a koji je počeo pokušajima Filipa Koraća, koji praktično vodi tu kriminalnu grupu, da se osamostali u poslu i odvoji od Bojovića, koji služi kaznu u španskom zatvoru.

Filip Korać vodi grupu Luke Bojovića

Rajko Ristić

Filip Korać vodi grupu Luke Bojovića, Foto: Blic, Rajko Ristić

- Ognjanović je posećivao Bojovića poslednjih godina u Srbiji i Španiji. Bio je i prijatelj porodice Bojović. Posećivao je Luku u Madridu, a imao je kontakte i s ostalim njegovim saradnicima. Zato su oba klana doživljavala Ognjanovića ne samo kao Lukinog branioca, već i kao njegovog bliskog saradnika, upoznatog sa mnogim kriminalnim poslovima klana i zbog toga se verovatno našao na meti egzekutora - navodi „Ekspres“, pozivajući se na bezbednosne strukture.

Natalija: Veoma sam tužna

Natalija Mihić (36), druga Mišina supruga i bivša „Plejbojeva“ zečica sa njim ima sina Mihaila (9). Iako se sa Mišom sporila oko alimentacije i brige o detetu, rekla je da je „sada sve nebitno posle njegove smrti“.

- Čovek nikad nije spreman za ovakav šok. Miša i ja smo pola kraha svog braka imali nesuglasice i oboje smo poneli breme tog konflikta. Veoma sam tužna. Najsvirepije je što je ubijen otac mog deteta. Umro je na rukama starijeg sina. Neverica, tuga, uspomene koje naviru u slikama… Samo su deca bitna. Nadam se brzom rasvetljavanju tog surovog zločina. Verujem u mir koji donosi oprost i sećanja na lep period mog života u liku mog sina Mihaila - rekla je Natalija Mihić za „Ekspres“.

Ubica, koji je bio obučen u crnu odeću i imao crni kačket na glavi, pobegao je u crnom automobilu, koji je bio parkiran u blizini. Sumnja se da je taj auto i dalje skriven u nekoj od garaža u Novom Beogradu ili je odvezen van grada, navodi list.

Natalija Mihić je oprostila bivšem suprugu nesuglasice

E-stock, Katarina Mihajlović

Natalija Mihić je oprostila bivšem suprugu nesuglasice, Foto: E-stock, Katarina Mihajlović

Iako se uvek oglašavao čituljama kada su bili ubijani njegovi saradnici, Luka Bojović ovog puta to nije uradio. Pada u oči da se čituljom nije oprostio ni Filip Korać.

Ognjanović je karijeru započeo u Odeljenju za ubistva i narkotike u beogradskom SUP-u, ali je službu napustio nakon ranjavanja dvojice svojih kolega.

- Miša je bio s njima na terenu. Osumnjičeni, na čijem hapšenju su radili, bio je naoružan i, za njih neočekivano, počeo je da puca. Dvojica policajaca su u toj pucnjavi teško ranjena. Samo je Miša ostao nepovređen. On je odmah zvao Hitnu pomoć i druge kolege. Posle tog događaja, sva trojica su napustila policiju. Miša je prešao u advokaturu i brzo se pokazao kao odličan poznavalac krivičnog prava, što mu je obezbedilo ozbiljne klijente - otkriva nedeljnik „Ekspres“.

Marko Nicović, nekadašnji šef beogradske policije, rekao je za „Alo!“ da je Ognjanović bio odličan inspektor i kolega.

Komentari (6)

kimi

04.08.2018 06:01

članovi kavačkog klana bez ikakvih problema sede u kafiću na Voždovcu. dokle će država Srbija da crnogorcima dozvoljava da se ponašaju kako žele u našoj državi. očigledno i ovde imaju jak uticaj kad im ne sme niko ništa.

Srećko Mrk

04.08.2018 07:13

Dokle će više po Srbiji da vršljaju Crnogorski klanovi?? Gde je ta policija???

vlada

04.08.2018 10:28

znaci nastradao je jel je postao blizak priatelj osoba od poverenja opasnom kriminalcu pa su ga drugi kriminalci dozivljavali kao clana klana kako advokati dozvoljavaju sebi da postanu priatelji kriminalaca on je bio bivsi policajac trebalo bi da su mu kriminalci bili odbojni razumem da ga je branio ali ne razumem kako nije mogao da razdvoji sluzbeni odnos sa kriminalcem od privatnog vrlo dobro je znao da su svi ti ljudi surove ubice a on se privatno spriateljio sa citavim klanom

D

04.08.2018 10:56

Koji primitivizam.Čovek intelektualac, finih manira sedi u restoranu glavnog grada i neko ga pljune.Sram Vas bilo ko je ovo dozvolio.

dokle

04.08.2018 12:41

podjite u restorane kafice splavove sve milogorci imaju svoje u policiji tuzilastvi sudstvu I bucu.

Hoho

04.08.2018 20:38

Po kom osnovu oni mogu kao strani drzavljani da borave u srbiji godinama mesecima ?