Mišu Ognjanovića pljunuli u lice uoči ubistva!

Danica Ćuruvija | vesti 2018-08-03 18:43:54 2018-08-03 18:43:54

Advokatu Dragoslavu Miši Ognjanoviću (57), koji je izrešetan u subotu uveče u sačekuši ispred svoje zgrade u Novom Beogradu, potpisana je smrtna presuda 15 dana pre ubistva, kada se mu je uticajni pripadnik „kavačkog klana“ pljunuo u lice!

Tanjug, Sava Radovanović

Tom prilikom mu je direktno zaprećeno ubistvom, a tada je već bilo jasno da mu se nešto sprema.

- Miša je pre petnaestak dana ušao sam u kafić na Voždovcu, gde se okuplja kavačka ekipa. On je to znao i njegov dolazak su oni zato protumačili kao provokaciju. Izbila je svađa i jedan od najuticajnijih pripadnika grupe iz Kotora Miši je pljunuo u lice. Izrečena mu je direktna pretnja ubistvom - rekao je sagovornik nedeljnika „Ekspres“, blizak istrazi.

Istragom tek treba da se utvrdi da li iza ubistva Ognjanovića stoji „kavački klan“ ili je reč o naslednicima grupe ubijenog Slobodana Šaranovića.

Prema navodima „Ekspresa“, ne isključuje se mogućnost da je Ognjanovićeva likvidacija posledica sukoba koji se poslednjih meseci vodi unutar samog klana Luke Bojovića, a koji je počeo pokušajima Filipa Koraća, koji praktično vodi tu kriminalnu grupu, da se osamostali u poslu i odvoji od Bojovića, koji služi kaznu u španskom zatvoru.

- Ognjanović je posećivao Bojovića poslednjih godina u Srbiji i Španiji. Bio je i prijatelj porodice Bojović. Posećivao je Luku u Madridu, a imao je kontakte i s ostalim njegovim saradnicima. Zato su oba klana doživljavala Ognjanovića ne samo kao Lukinog branioca, već i kao njegovog bliskog saradnika, upoznatog sa mnogim kriminalnim poslovima klana i zbog toga se verovatno našao na meti egzekutora - navodi „Ekspres“, pozivajući se na bezbednosne strukture.

Natalija: Veoma sam tužna

Natalija Mihić (36), druga Mišina supruga i bivša „Plejbojeva“ zečica sa njim ima sina Mihaila (9). Iako se sa Mišom sporila oko alimentacije i brige o detetu, rekla je da je „sada sve nebitno posle njegove smrti“.

- Čovek nikad nije spreman za ovakav šok. Miša i ja smo pola kraha svog braka imali nesuglasice i oboje smo poneli breme tog konflikta. Veoma sam tužna. Najsvirepije je što je ubijen otac mog deteta. Umro je na rukama starijeg sina. Neverica, tuga, uspomene koje naviru u slikama… Samo su deca bitna. Nadam se brzom rasvetljavanju tog surovog zločina. Verujem u mir koji donosi oprost i sećanja na lep period mog života u liku mog sina Mihaila - rekla je Natalija Mihić za „Ekspres“.

Ubica, koji je bio obučen u crnu odeću i imao crni kačket na glavi, pobegao je u crnom automobilu, koji je bio parkiran u blizini. Sumnja se da je taj auto i dalje skriven u nekoj od garaža u Novom Beogradu ili je odvezen van grada, navodi list.

Iako se uvek oglašavao čituljama kada su bili ubijani njegovi saradnici, Luka Bojović ovog puta to nije uradio. Pada u oči da se čituljom nije oprostio ni Filip Korać.

Ognjanović je karijeru započeo u Odeljenju za ubistva i narkotike u beogradskom SUP-u, ali je službu napustio nakon ranjavanja dvojice svojih kolega.

- Miša je bio s njima na terenu. Osumnjičeni, na čijem hapšenju su radili, bio je naoružan i, za njih neočekivano, počeo je da puca. Dvojica policajaca su u toj pucnjavi teško ranjena. Samo je Miša ostao nepovređen. On je odmah zvao Hitnu pomoć i druge kolege. Posle tog događaja, sva trojica su napustila policiju. Miša je prešao u advokaturu i brzo se pokazao kao odličan poznavalac krivičnog prava, što mu je obezbedilo ozbiljne klijente - otkriva nedeljnik „Ekspres“.

Marko Nicović, nekadašnji šef beogradske policije, rekao je za „Alo!“ da je Ognjanović bio odličan inspektor i kolega.

Expand player
Pogledajte više