Dragoslav Miša Oggnjaović, kolege kažu da je bio šmeker
Tanjug, Sava Radovanović
Dragoslav Miša Oggnjaović, kolege kažu da je bio šmeker

Tanjug, Sava Radovanović

Dragoslav Miša Oggnjaović Foto: Tanjug, Sava Radovanović

Da ovog saznanja došlo se proverom dokumentacije iz kancelarije advokata Ognjanovića, ali i saslušanjem najbližih saradnika ubijenog advokata.

Borivoje Borović

Vladimir Marković

Borivoje Borović, Foto: Vladimir Marković

 

Borović: Usmeravaju istragu na pogrešnu stranu!

Advokat Borivoje Borović kaže za „Alo!“ da Mišu pamti kao sjajnog kolegu i da mu se čini da se istraga usmerava u pogrešnom pravcu. - Ne mogu da verujem da je Miša prešao granicu u odnosu s klijentom i da je kršio etički kodeks. Čini mi se da priče koje izlaze u javnost usmeravaju istragu u pogrešnom pravcu. Ako se Miša i zamerio nekome u sudnici, nije zaslužio da bude meta atentata. Govorilo se da je prisluškivan, pa ako je zaista tako, neka se prethodno ispitaju ti razgovori - kaže Borović.

 - Ognjanović je uspeo da iz zatvora izvuče A. S., koji je u Srbiji odgovarao zbog iznude, ali ono što je u istrazi najbitnije jeste to što je taj mladić rođak jednog od vođa „kavačkog klana“ Radoja Zvicera. Advokat Ognjanović je obećao A. S. da će ga izvući iz zatvora pod uslovom da mu zbog bliskosti sa „kavačanima“ prenosi sva dešavanja, aktivnosti i planove klana. Kavačka ekipa je, inače, glavni suparnik njegovom najjačem klijentu Luki Bojoviću (43) i njegovim saradnicima iz „škaljarskog klana“ - piše nedeljnik „Ekspres“, pozivajući se na izvore iz istrage.

A. S. je pristao na nagodbu, izašao je iz zatvora i otišao u Crnu Goru. Prvi sastanak na kojem je trebalo da održi svoje obećanje zakazan je u Podgorici početkom jula. Ognjanović je otišao u Podgoricu, ali se A. S. nije pojavio na dogovorenom mestu. To je Ognjanoviću bio jasan znak da od dogovora sa A. S. nema ništa, ali i da ga je on očigledno prodao „kavačkom klanu“ i da im se zbog toga može naći na meti.

Božidar Spasić

Dušan Milenković

Božidar Spasić, Foto: Dušan Milenković

- Zakomplikovalo se previše stvari. Propali sastanak sa A. S. samo je poslednja stvar u nizu zbog koje je Ognjanović bio svestan da mu preti ozbiljna opasnost. Konkretnih dokaza koji su doveli do identifikacije i hapšenja osumnjičenih ubica još nema, ali je jasno da je Ognjanović ubijen u mafijaškom ratu koji se vodi između Luke Bojovića i njegovih najvećih neprijatelja, a to je s jedne strane „kavačka ekipa“, a s druge naslednici ubijene braće Šaranović. Oba traga vode ka Crnoj Gori - rekao je za „Ekspres“ izvor uključen u istragu ubistva beogradskog advokata.

Božidar Božo Spasić, nekadašnji operativac DB-a, kaže za "Alo!" da je siguran da se Miša u svom poslu držao etike i da nije imao motiv da traži od klijenta cinkari pripadnike "kavačkog klana“.

Pročitajte još:

- Teško prihvatam priču da je Miša vrbovao ljude bliske nekom klanu. To se koči s advokatskom etikom, a poznajući ga, znam da on ne bi imao interes za tako nešto. On je bio bogat i ugledan, nije imao razloga da traži takve informacije. Siguran sam da ova priča ima za cilj da odvuče fokus s prave istine. Miša je bio laf od čoveka, vrlo korektan i srdačan - kaže Spasić.

Nicović: Mafija se osvetila za prljave radnje

Član Svetske asocijacije šefova policija Marko Nicović kaže za "Alo!“ da navodi iz istrage potvrđuju tezu da je advokat Ognjanović prešao zabranjenu liniju u odnosu sa klijentima.

- Priča da je Miša tražio informacije od ljudi bliskih „kavačanima“ i te kako pije vodu. Miša je ušao u sivu zonu, koja nije za advokate. Na kraju mu se mafija osvetila - tvrdi Nicović.