Niš
Alo/ S. I.
Niš

Alo/ S. I.

Niš, Foto: Alo/ S. I.

Misteriozno stradanje petnaestogodišnjeg Nišlije Aleksandra Ć. u centru Niša u petak uveče uznemirilo je sugrađane, koji su se zabrinuli za bezbednost na niškim ulicama. Tragedija se dogodila, kako je potvrdio portparol niške policije, u 1.30 u Ulici Koste Stamenkovića, nekoliko stotina metara od policijske uprave i centra grada.

- Nema dileme, dečak je stradao prilikom bekstva od čoveka koji ga je ganjao sa isukanim nožem. Uzrok smrti je strah ili premor, svejedno, ali njegovo srce je stalo tokom bekstva od siledžije. Tužilac je naložio obdukciju, koja će otkriti tačan uzrok smrti, ali ovako nešto nije smelo da se desi u centru Niša i ljudi su s pravom ogorčeni i uznemireni - kaže izvor iz istrage.

Aleksandar Ć., Đ. K. i njihova vršnjakinja vraćali su se iz parka Čair ka centru grada.

- Iz Hajduk Veljkove smo prošli Sokakom Vojislava Ilića i kod ulaska u Ulicu Koste Stamenkovića naišli smo na čoveka koji je sedeo i nešto jeo. Nismo se obazirali na njega, ali je Aca naleteo na banderu i opsovao. Izgleda da je čovek posumnjao da je opsovao njega, pa se oglasio, na šta se Aca okrenuo ka njemu. Iznenada se u ruci čoveka stvorila, čini mi se, neka palica, a Aca je povikao: „Nije pendrek, to je nož, bežite“. Pojurili smo ka Margeru misleći da je čovek za nama. Međutim, Aca je iza ugla pao, pa smo stali da mu pomognemo. Imao je ogrebotinu na licu, ništa strašno, ali nije reagovao - rekao je Đ. K. posle nemilog događaja.

Preplašeni dečak i devojčica počeli su da dozivaju u pomoć i brzo se na licu mesta našlo nekoliko prolaznika, a priskočile su i komšije, koje je buka uznemirila. Pozvani su Hitna pomoć i policija.

Lekar je na licu mesta dugo pokušavao reanimaciju, a potom su dečaka prebacili u niški klinički centar. Nastavljena je reanimacija, ali mu, nažalost, nije bilo pomoći i ubrzo je preminuo.

Po nalogu tužioca, telo tinejdžera upućeno je na obdukciju, od koje se očekuje da utvrdi da li je dečak stradao od srčanog ili moždanog udara jer na telu, osim male ogrebotine na licu, nije bilo nikakvih vidljivih povreda. Šta god da je razlog smrti, veruje se da je svemu kumovao strah.

Policija je u međuvremenu saslušala očevice i intenzivno se traga za čovekom sa kojim su se dečaci susreli u Ulici Koste Stamenkovića i koji je razjaren pojurio za njima sa batinom ili nožem u ruci.

Prema kazivanju drugova, Aleksandar je bio iskren prijatelj. Devojčica koja je bila u društvu mu je drugarica iz osnovne škole.

U porodici stradalog tinejdžera muk i tuga do neba. Ne žele da išta komentarišu dok ne stigne obdukcioni nalaz.

Pročitajte još:

Tagovi