Kokain
Tanjug/Ap
Kokain

Tanjug/Ap

Kokain, Foto: Tanjug/Ap

* Sprečen je šverc više od 5.000 nafte

* Pokrenut je prekršajni postupak protiv zapovednika broda

* Novčana kazna može da dostigne iznos oko milion dinara

Na Carinskoj ispostavi Prahovo kod Negotina sprečen je šverc više od 5.000 litara nafte na brodu “Ćuprija”, koji je prevozio ugalj. Ovo plovilo, vlasništvo beogradske firme prevozilo je više od 900 tona uglja, kao i još 500 tona u barži koju je vukao. Prilikom redovne kontrole dežurnog carinika, policije i predstavnika Lučke kapetanije Prahovo otkriveno je da se količine goriva koje su prijavljene i gorivo u tankovima drastično razlikuju.

Saznajte još:

Kako navode u Upravi carina u tankovima za pogonsko gorivo, merenjem nivoa goriva i uvidom u dokumentaciju otkriveno je da brod je “Ćuprija” prevozila čak 5.187 litara evro dizela više nego što je prijavljeno.

Lopov odneo milion i dvesta hiljada dinara!

AUTOR: Kurir; D.K. DATUM I VREME: 12.11.2019. 17:02 U Niškoj Banji obijena je poslovnica Poštea pojedini mediji navode da je odneto milion i dvesta hiljada dinara. Policija rotacija uviđaj, Foto: Alo!/Marko Metlaš - Nama je jutros u 6,45 sati prijavljeno obijanje pošte. Istraga će pokazati koliko je novca bilo u ovoj poslovnici - rečeno nam je u MUP-u.

Protiv 62. godišnjeg zapovednika broda, inače iz Stare Pazove, pokrenut je prekršajni postupak jer nije prijavio višak goriva, za koje se pretpostavlja da bi završilo na crnom tržištu.

-Očekuje se da ishod prekršajnog postupka koji će se voditi pred nadležnim sudom dovede do naplate novčane kazne, nadoknade za uskraćene dažbine, kao i naplate protivvrednosti neprijavljenog goriva, što bi u slučaju ovog prekršaja moglo dostići iznos od oko milion dinara- ističu u Upravi carina.

Bonus video - Požar kod Starog dvora!