Policija, Uviđaj
Alo!/Marko Metlaš
Policija, Uviđaj

Alo!/Marko Metlaš

Policija, Uviđaj, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Miša Jovanović (57) iz Lazarevca, koji je ubio bivšu suprugu Gordanu Jovanović (47), a teško ranio njenog rođenog brata Gorana Radosavljevića (42) iz Raške, na svu sreću nije ispunio jezive pretnje koje je izgovorio pre zločina!

Samo nekoliko sekundi pre nego što je pucao u svoju bivšu ženu, rekao je: "Obećavam ti, ubiću prvo tebe, pa decu, pa sebe!", a onda je ustao, izvadio pištolj i pucao.

Pročitajte još:

Bežeći od policije auto-putem Čačak-Obrenovac, uleteo je u kontrasmer, udario u bankinu i prevrnuo se, a onda izašao iz olupine i presudio sebi!

Neuropsihijatar prof. dr Dijana Lazić Puškaš kaže da je poneo pištolj, pošto je pre odlaska u kafanu odlučio da ubije ženu, a da pretnje nije ispunio samo zato što je doživeo udes i nije stigao!

Policija

Alo!/ Dejan Briza

Policija, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Njihove dve ćerke su u kratkoj izjavi za medije potvrdile da su odnosi u njihovoj porodici bili poremećeni.

- Majka ga je napustila pre dva meseca, samo je otišla od njega. On nije mogao da pređe preko toga. Ne možemo ništa više od toga da vam kažemo - rekle su njihove ćerke.

Prema mišljenju neuropsihijatra prof. dr Dijane Lazić Puškaš, izjava njihovih ćerki ukazuje da je žena trpela maltretiranje.

- Očigledno je da je on i ranije bio agresivan, čim je žena povela brata kao fizičko obezbeđenje. Mislila je da je neće napadati kada vidi da ima zaštitnika. Međutim, on je pre dolaska u kafanu već odlučio da je ubije i zbog toga je i poneo pištolj. Pretnje "da će prvo ubiti nju, pa decu, pa sebe", nije ispunio samo zato što nije imao vremena za to! Najverovatnije se uplašio kada je video šta je uradio, pa je velikom brzinom pokušao da pobegne i pritom je doživeo udes - kaže dr Dijana Lazić Puškaš i navodi da je u patrijarhalnom poretku, nažalost, uvreženo mišljenje da žena može da napusti muža samo kada je on otera!

Bežanija, Bežanijska kosa

Alo!/Nenad Vujanović

Foto: Alo!/Nenad Vujanović

- U našoj sredini žilavo opstaje primitivno uverenje da muškarac daje ženi svoje prezime i da tako postaje njen vlasnik! Ona ima maltene isti tretman kao krava koju je kupio na stočnoj pijaci! Daje sebi za pravo da se ponaša kako mu je volja, pa čak i da je maltretira. Smatra da žena ne sme da ga napusti, osim ako je on ne otera! - objašnjava naša sagovornica i ističe da muževi nasilnici mole žene da im se vrate, pošto im treba rob za iživljavanje!

- Sigurno je nije zvao da mu se vrati zato što je voli! Hteo je da pokaže svojoj okolini da je on glavni i da ona ne može sama da odluči da ode od kuće. Da mu se kojim slučajem vratila, ne bi se promenio niti bi kojim slučajem postao pažljiviji jer smatra da on raspolaže njenim životom. U tom slučaju bi bilo sve po starom, samo što bi bio još suroviji, da bi je kaznio što je otišla - navodi dr Dijana Lazić Puškaš i ističe da je neophodno da žene postanu potpuno ravnopravne i ekonomski samostalne da ne bi bile žrtve zlostavljanja i statistička brojka na listi žrtva porodičnog nasilja.

Gordanin brat u teškom stanju

Stanje Gordaninog rođenog brata Gorana Radosavljevića ni juče nije bilo ništa bolje.

- Radosavljević je posle ukazivanja prve pomoći u kruševačkoj bolnici, hitno prebačen u Klinički centar u Nišu, gde je pod stalnim nadzorom lekara - kaže naš izvor iz bolnice.

 Podsetimo, Jovanović je 14. septembra, oko 10.30, u letnjoj bašti kafane "Mali Pariz" u Brijanovoj ulici u centru Kruševca, prvim metkom samo okrznuo Gordanu, dok joj je drugi ispalio direktno u glavu. Potom je ispalio hitac i u njenog brata, teško ga ranivši.

BONUS VIDEO: Krvavi pir na Zvezdari!