Marina Savić, osuđena za ubistvo
FacebookPrintskrin
Marina Savić, osuđena za ubistvo

FacebookPrintskrin

Marina Savić, osuđena za ubistvo, Foto: FacebookPrintskrin

Zaječarka Marina Savić (36), koja je aprila 2017. godine sa više od 30 udaraca nožem nanela smrtonosne povrede svojoj prijateljici Mirjani Kostić (49), osuđena je u Višem sudu u Zaječaru na kaznu zatvora od 15 godina. Međutim, Apelacioni sud u Nišu smanjio je kaznu i ona će iza rešetaka provesti 12 godina.

Pročitaje još :

Tog kobnog dana nije se uopšte znalo da je Kostićka ubijena. U njenom stanu izbio je požar, vatrogasci su uspeli da spasu samo njenog psa, dok je nesrećna žena preminula. Mislilo se, stradala je u požaru.

Međutim, obdukcija je pokazala da se na njenom telu nalaze oko 30 ubodnih rana, najverovatnije nastale od kuhinjskog noža.

Tada je počela istraga. Komšija pokojnice je imao sigurnosnu kameru ispred svojih vrata i policija je videla kako neposredno pre požara iz stana nastradale žene izlazi Marina Savić.

- Ona je u početku negirala da je počinila ubistvo, ali je pred dokazima priznala. Savićeva je, navodno, došla kod Kostićeve i tražila joj novac na zajam, ali joj je nesrećna žena odgovorila da nema novac, nakon čega je došlo do svađe. U jednom trenutku Marina je pobesnela, dohvatila nož i počela da ubada Mirjanu, tražeći da joj prizna gde drži novac – otkrili su nadležni.

Žrtva Mirjana Kostić

Foto: Privatna arhiva

Žrtva Mirjana Kostić, Foto: Privatna arhiva

Kostićeva je počela da zapomaže, ali je Savićevu to još više razbesnelo. Komšinici je zadala više udaraca nožem, nakon čega je pobegla. U tom trenutku sa šporeta, na kojem je Mirjana kuvala ručak, žar je pao na tepih, a vatra se ubrzo proširila po celom stanu.

Mirjanin stan u plamenu

Privatna arhiva

Mirjanin stan u plamenu, Foto: Privatna arhiva

Teško ranjena Mirjana, nije uspela da pobegne. Vatra joj je zahvatila više od 80 odsto tela i nanela joj opekotine drugog i trećeg stepena, od kojih je, uprkos brzoj intervenciji vatrogasaca, preminula u zaječarskoj bolnici.